
Met de zomervakantie én mooi weer in aantocht is het hoog tijd om de koffiekaart zomerklaar te maken. We zetten liefst 45 koude koffievarianten op...
Met de zomervakantie én mooi weer in aantocht is het hoog tijd om de koffiekaart zomerklaar te maken. We zetten liefst 45 koude koffievarianten op...
In de horeca is geen product wat zo breed inzetbaar is als koffie. En ook zijn er weinig producten waar een hogere marge op te maken is. Wil jij de...
Gasten die koffie of iets te eten voor onderweg willen kopen, moeten vanaf 1 juli gaan betalen voor hun wegwerpbeker of maaltijdverpakking. Alleen...
De hoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, de flink oplopende inkoopkosten en torenhoge inflatie, dwingen veel ondernemers de...
Omwille van de snelheid en misschien ook een beetje de angst voor het onbekende, kiezen nog altijd maar weinig grote horecabedrijven voor...
Plantaardige melk om cappuccino’s en latte mee te maken zit nog altijd flink in de lift. De bekende merken die dit segment groot maakten in Nederland...
Een goede kop koffie, in alle varianten die mogelijk zijn, gaat vaak ook vergezeld met ‘iets erbij’. Ofwel: lekkers bij de koffie.
Ariane van Mancius opende eind 2021 in Breukelen Het Koffiehuis, en zette in die koffiebar de échte prijs van een kop koffie op de kaart. In deze...
De nieuwe regelgeving voor plastic wegwerpbekers en -bakjes, oftewel de Single Use Plastic richtlijn of sup-wetgeving, wordt in juli 2023 van kracht....
Kies je voor de lékkerste kop koffie of voor véél koppen lekkere koffie? Hoe bepaal je wat voor jóuw horecazaak de ideale espressomachine is? Niels...
Van het belang van de koffiemolen tot het opnieuw opschuimen van eerder gebruikte melk en van filterkoffie tot wijn serveren in een koffiebar. In dit...
Het is een term die in espressobars regelmatig terugkomt: specialty coffee. Maar wat betekent dat? Wat ís specialty coffee? Tipje van de sluier: het...
Met een geschiedenis die teruggaat tot 1822 is Smit&Dorlas een van de oudste horecakoffiemerken van Nederland. Het jubileum wordt dit jaar gevierd...
In de lange weg die koffie aflegt, van het groeien aan de struik tot het bereiden op de espressomachine in jouw horecazaak, speelt temperatuur op...
Heb je al eens goed naar de koffieverpakking in je zaak gekeken? Maar dan écht goed? Weet je wat het betekent als er 'gewassen' op staat? Of wat het...
Er is geen horecazaak waar koffie en thee níet worden geserveerd. Sterker nog, koffie is de meest bestelde drank op het terras. Koffie kan bijna...
Tal van nieuwe producten verrijken de koffiebranche, zoals een cold brew van de tap, een designkraan waar direct vijf watersoorten uit komen of een...