Misset Horeca
Misset Horeca
  • ONDERNEMEN
  • PERSONEEL
    • Medewerkers werven en aannemen
    • Medewerkers aan het werk
    • Wetten, Regels & CAO
    • Conflicten, problemen & uit dienst
  • TERRAS
  • KEUKEN
    • Apparatuur
    • Op de kaart
  • INTERIEUR
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • TRENDS
InloggenAbonneren

Ondernemerstips voor de horeca

Meer tipsartikelen
9 Tips om muggen te weren tijdens muggenplaag

9 Tips om muggen te weren tijdens muggenplaag

De mug is momenteel een grote bron van ergernis. Er wordt gesteld dat er sprake is van een muggenplaag die veel overlast veroorzaakt. Misset Horeca...

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Met deze 7 design-elementen realiseer je een succesvol interieur

Met deze 7 design-elementen realiseer je een succesvol interieur

Een bijzonder interieur in een zaak vertelt een verhaal. Zo'n interieur neerzetten, is net als het maken van een recept. 'Je hebt ingrediënten...

Tips bedrijfsvoering

Meer tips
Hoe ga je om met apart afrekenen bij grote groepen in de horeca?

Hoe ga je om met apart afrekenen bij grote groepen in de horeca?

Hoe ga je om met apart afrekenen bij grote groepen? Misset Horeca zet tien opties op een rij.

6 tips voor het maken van een goede menukaart

6 tips voor het maken van een goede menukaart

De menukaart is je visitekaartje en tegelijkertijd een belangrijke omzetmaker. Redenen om er de juiste aandacht aan te besteden. Maar hoe kun je je...

Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst

Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst

Ontbinding van de huurovereenkomst komt steeds meer voor. Zeker op A-locaties proberen verhuurders het vaker. Ook rechters ontbinden gemakkelijker...

Tip: Kook met de seizoenen. Foto: Gerecht met seizoensgroenten van Sukerieje in Zwolle.

Vijf tips om de kosten van je horecazaak te verminderen

Door de fluctuerende markt is het een moeilijke tijd om je COGS - cost of goods sold - in evenwicht te brengen. Dit zijn directe kosten die je maakt...

Financiële tips

Meer tips


Rotterdam - Kaat Mossel heeft een nieuwe gasloze keuken - Chef Ron Hirt aan het werk.

Inzicht in verbruik: 3 tot 5 procent besparen op je energierekening

Een duidelijk inzicht in energie- en gasverbruik leidt in de praktijk vaak tot een besparing van 3 tot 5 procent. Om horecaondernemers te helpen dit...

Foto's: Carola Doornbos Fotografie
Maggy Stroes (l) en Janneke Eerbeek

10 tips om omzet en winst te verhogen

Maggy Stroes en Janneke Eerbeek van horeca-adviesbureau De succes brigade geven 10 tips om de omzet en winst van jouw horecazaak te verhogen.

Zo kun je energie besparen in de  horeca

Zo kun je energie besparen in de horeca

Ondernemers hebben last van de fors gestegen tarieven voor gas en elektriciteit. Bedrijven die variabele energietarieven betalen, merken dat direct...

Energie besparen in cafetaria:  'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'

Energie besparen in cafetaria: 'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'

Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...

Personeeltips

Meer tips
Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)

Rick komt niet opdagen. En hij heeft zich niet ziekgemeld op het werk. Niemand weet waar hij is. Wat doe je dan? Wat moet je als horecaondernemer dan...

Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in

Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in

Hoe werk je nieuw terraspersoneel in? Misset Horeca zet alle tips voor je op een rij.

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?

Een personeelsplanning maken voor je restaurant, hotel of café kan een hele puzzel zijn. Wie rooster je wanneer in? Wat is een goede bezetting? Wat...

Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken horecaondernemers het aan

Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken horecaondernemers het aan

Met het prangende personeelstekort in de horeca is het lastig om nieuwe medewerkers te vinden. Welke creatieve oplossingen vonden ondernemers om...

Terrastips

Meer tips
Tips om wespen te weren van het horecaterras

Tips om wespen te weren van het horecaterras

Wespen, ze komen graag af op de zoetigheden op je terras, maar het zijn onaangename bezoekers voor medewerkers en de gasten. Misset Horeca zet een...

Topdrukte op het terras? Zo pak je een vol horecaterras aan

Topdrukte op het terras? Zo pak je een vol horecaterras aan

Het terrasseizoen verloopt vaak hectisch. Hoe bewaar je op drukke dagen de rust op een vol horecaterras? Hoe zorg je dat gasten tevreden blijven op...

Werken met hitte: zo hou je het hoofd koel

Werken met hitte: zo hou je het hoofd koel

Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers...

Centraal in Baarlo. Foto: Marcel van Hoorn.

De belangrijkste gastvrijheidslessen voor terrasmedewerkers

Wat zijn de belangrijkste gastvrijheidslessen die je nieuwe medewerkers meegeeft in het terrasseizoen? We vroegen het horecaondernemers en zetten de...

Interieurtips

Meer tips
Restaurantinterieur: Tips voor de inrichting

Restaurantinterieur: Tips voor de inrichting

Wat komt waar in de zaak als het gaat om restaurant interieur? Hoe gebruik je de beschikbare vierkante meters zo optimaal mogelijk? Tips en tal van...

11 x horecatafel: Dinertafels als decor van beleving

11 x horecatafel: Dinertafels als decor van beleving

Een horecatafel is meer dan een functioneel gebruiksobject waar gasten aan eten, drinken en werken. Het is de plek waar ze hun horecaervaring...

Deze planten en bomen zijn geschikt voor de horeca

Deze planten en bomen zijn geschikt voor de horeca

Horecazaken zonder kamerplanten en bomen lijken steeds meer een uitzondering. Ondernemers kiezen vaak voor levend groen in hun zaak. Deze twintig...

Comfort bepaalt de duur van het bezoek. Foto: Kyatcha in Rotterdam

Zo zet je horecainterieur in om gasten te verleiden

Hoe creëer je stopkracht en overtuig je gasten dat ze bij jou naar binnen stappen? En als de gasten binnen zijn, hoe creëer je dan een fijne ervaring...

Tips Wetgeving & Veiligheid

Meer tips
Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten

Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten

Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...

Rechtsvormen in de horeca, welke kies je?

Rechtsvormen in de horeca, welke kies je?

Bij een café of restaurant zijn de meest voorkomende rechtsvormen de eenmanszaak, de vof en de besloten vennootschap. Wanneer kies je welke...

Tips om diefstal door medewerkers tegen te gaan

Tips om diefstal door medewerkers tegen te gaan

Het verlies op de bedrijfswinst als gevolg van interne criminaliteit is naar schatting ongeveer 6 procent. Natuurlijk valt een greep uit de kassa...

Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten

Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten

Wil je een terras plaatsen bij jouw café of restaurant? Dan moet je in veel gemeenten een terrasvergunning aanvragen.

3x per week op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je nu in voor de Missethoreca.nl nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws en praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap. Laat je inspireren door de video & fotoreportages, recepten, interviews en blogs.
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Digitaal magazine
  • Vacatures
  • Partners
  • Adverteren
  • Over Misset Horeca

Thema's

  • Ondernemen
  • Personeel
  • Terras
  • Keuken
  • Interieur
  • Trends

Starter

Branches

  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Fastservice
  • Catering

Gastronomische gidsen

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Dranken

  • Bier
  • Koffie

Events

  • Terras Top 100

Productintroducties

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen