Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Michelin

gisteren

  • Koffiegisteren

    Onderzoek onhult hoe Nederland koffie drinkt: iced coffee populair

    Voor meer dan de helft van de Nederlanders (52%) is koffie een vast onderdeel van het ochtendritueel. Dat blijkt uit onderzoek van Philips, dat in het teken van International Coffee Day op 1 oktober inzicht geeft in hoe Nederlanders hun koffie drinken.

1 oktober 2025

  • Ariane van Mancius.
    Pricing1 okt. 25

    Pionieren met échte prijzen in de horeca: wat levert het op?

    Ariane van Mancius opende als eerste in Nederland een true price café om de 'onzichtbare kosten' van koffie, thee en sap inzichtelijk te maken. De belangrijkste learning: 'Als je goed uitlegt wat de achterliggende gedachte is, dan is iedereen bereid om meer te betalen.' Welke kansen biedt true pricing voor de horeca? En hoe kun je als ondernemer hiermee aan de slag gaan?

30 september 2025

  • Faillissementen30 sep. 25

    Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in september 2025

    Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van september 2025.

26 september 2025

  • Openingen26 sep. 25

    Eurobrouwers opent (permanente) nieuwe zaak: Café de Wilde Mossel

    Eurobrouwers moet eind november definitief de deuren sluiten in de Glasfabriek in Schiedam om plaats te maken voor woningbouw. Nu openen ze een permanent eigen café in Rotterdam: Café de Wilde Mossel aan het Middellandplein.

19 september 2025

  • Binnenkijken bij19 sep. 25

    Binnenkijken bij Orchid House in Amsterdam-Oost: café, bar en restaurant in één

    Aan het Oosterpark opent in september een nieuw horecaconcept dat dag en nacht leeft: Orchid House. De oprichters Joey Matahelumual, Joeri Salet en Niek Petersen willen er een huiskamer voor de buurt creëren, waar je terecht kunt voor koffie, lunch, diner en cocktails.

18 september 2025

  • Beachclub Oaxaca in Domburg
    Strandpaviljoen18 sep. 25

    Dit zijn de voordelen van het uitbaten van een jaarrond strandpaviljoen

    Ondernemen op het strand is door weersafhankelijkheid het meest uitdagend. Maar het uitbaten van een jaarrond strandpaviljoen heeft ook veel voordelen. Dertien uitbaters van Nederlandse strandpaviljoens maken de voordelen van een jaarrond strandpaviljoen inzichtelijk.

8 september 2025

  • Binnenkijken bij8 sep. 25

    Binnenkijken bij transformatie 't Fust: 'Biercafé klaar voor de toekomst'

    't Fust is het oudste biercafé op het Stadhuisplein in Rotterdam. Al decennialang is het een plek waar Rotterdammers samenkomen voor voetbal, een goed glas bier en een ongedwongen sfeer. Toch was het na al die jaren tijd voor een grondige vernieuwing.

4 september 2025

  • Binnenkijken bij4 sep. 25

    Binnenkijken bij Coconuts: tropische transformatie op het Stadhuisplein

    Coconuts, een begrip in Rotterdam dat al ruim 25 jaar het tropische hart van de stad vormt, is volledig vernieuwd. De zaak van Struisenburg Horeca van Marcel Maan onderging een grondige metamorfose, maar behoudt tegelijkertijd de iconische sfeer die bezoekers al jaren aantrekt.

20 augustus 2025

  • Binnenkijken bij20 aug. 25

    Binnenkijken bij Après Skihut in Rotterdam: 'Alles nieuw, ziel gebleven'

    Aan het Rotterdamse Stadhuisplein is de bekende uitgaanslocatie Après Skihut van Chiel Jongejan na een intensieve verbouwing sinds maart 2025 weer open. Alles is nieuw: van meubilair en bar tot dj-gondel en een grote keuken op de bovenverdieping. 'De ziel is bewaard gebleven: de sfeer van een Oostenrijkse berghut.'

11 augustus 2025

  • Het team van De Troubadour in Hardenberg, winnaar Terras Top 100 2025
    Restaurant11 aug. 25

    Dit zijn tien van de best gelezen verhalen op Misset Horeca in 2025

    We zijn inmiddels ruim over de helft in 2025, een jaar waarin tot nu toe genoeg gebeurde. Dit zijn tien van de bestgelezen verhalen op Misset Horeca.

7 augustus 2025

  • TOPPR_maand_2025 - 3
    Awards en Onderscheidingen7 aug. 25

    De Toppr van juli: Wies de Jeu van Café de Haven in Roelofarendsveen

    Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.

4 augustus 2025

  • Binnenkijken bij4 aug. 25

    Binnenkijken bij Café Vertigo in Vondelpark: badkamer en nachtclub als inspiratie

    Waar ooit vrouwenbadkamers en een nachtclub zaten, zit nu een nieuw Amsterdams grand café. Café Vertigo opent in het iconische Vondelparkpaviljoen. Een plek waar de geschiedenis niet is weggepoetst, maar onderdeel werd van het ontwerp.

23 juli 2025

  • Financieel gezond23 jul. 25

    275 jaar verleden in dorpscafé 't Keerpunt: 'Huiskamer met lage drempel en brede deur'

    't Keerpunt in Spijkerboor viert in 2025 dat het al 275 jaar een horecagelegenheid is. Eigenaar Ivo Dijkema eert het verleden en is er trots op met een authentieke dorpskroeg de lokale bevolking en toeristen te verbinden.

17 juli 2025

  • Lukas Ausems (links) en Ronald Lentz) rechts, eigenaren van vandeStreek Horeca. 
    Overname17 jul. 25

    Brouwerij VandeStreek neemt Café Lombok over en lanceert crowdfunding

    Vanaf oktober blaast VandeStreek bier nieuw leven in één van Utrechts bekendste buurtcafés: Café Lombok. De brouwerij neemt het restaurant over met als doel: de ziel behouden.

7 juli 2025

  • Binnenkijken bij7 jul. 25

    Binnenkijken bij transformatie Bas Nijmegen: kroeggevoel met clubvibes

    De voormalige studentenkroeg Bascafé in Nijmegen heeft een complete metamorfose ondergaan en heet nu 'Bas'. De zaak is stijl- en sfeervoller dan voorheen, met de gezelligheid van een kroeg en een uitstraling die flirt met een club.

Het beste van Misset Horeca in je mail

Volg het laatste horecanieuws en krijg praktische handvatten, antwoorden op ondernemersvragen en inspiratie van collega-ondernemers.

  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    Internationaal Accountmanager

    FreshRecruitment logo
  3. Van der Valk Hotel Schiphol

    Chef Bediening

    Van der Valk Hotel Schiphol logo
  4. Van der Valk Hotel Schiphol

    Bar Manager (Sluitdiensten)

    Van der Valk Hotel Schiphol logo
  5. LEVANTOgroep

    Zelfstandig werkend Kok

    LEVANTOgroep logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen