Herbert Wiggerman

Onderzoek: Slechte taptechniek kost horeca miljoenen euro's

Miljoenen liters bier gaan jaarlijks verloren door slecht tappen. Dit onderzoek toont hoe eenvoudige verbeteringen enorme winsten kunnen opleveren voor horecaondernemers.

Foto ter illustratie, bij de sluitingen in de horeca in de maand augustus

Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in april

Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van april 2024.

De uitreiiking van Michelin in 2023, de ceremonie verhuist van Amsterdam naar Maastricht (foto: Diederik van der Laan)

Verdienmodel van Michelin onder de loep: zijn er gevolgen voor Nederland?

Als gevolg van de afgenomen interesse in de fysieke Michelingids, heeft de bandenfabrikant de afgelopen jaren een nieuw, digitaal verdienmodel ontwikkeld. En daarbij staat internationale groei centraal. Als 'nieuwe' landen, steden of regio's in de selectie van Michelin opgenomen willen worden, betalen zij regelmatig bedragen van tonnen tot meer dan een miljoen euro. Kan die uitbreidingsdrang gevolgen hebben voor een historisch gebied als de Benelux?

Foto ter illustratie, bij de sluitingen in de horeca in de maand juli

Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in maart

Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van maart 2024.

Emile van der Staak (foto: Koos Groenewold)

Jonge koks mogen geen stage lopen bij De Nieuwe Winkel**: 'Tenzij we met vlees gaan werken'

Beginnende Nederlandse koks die graag stage willen lopen bij toprestaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, krijgen daar van hun opleiding zeker niet altijd toestemming voor. 'Wanneer we garanderen dat we met vlees en vis werken, kan het opeens wel', zegt chef en eigenaar Emile van der Staak.

Helft horecaondernemers zette dit jaar zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet: 'duur en niet loyaal'

Helft horecaondernemers zette dit jaar zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet: 'duur en niet loyaal'

Bijna 55 procent van de horecaondernemers in Nederland zette in 2023 zzp'ers in het bedrijf in. Gemiddeld ging 12 procent van de totale loonsom op aan zelfstandigen die tijdelijk in de keuken of bediening werkten. Tegelijk zeggen bijna al die ondernemers dat ze liever helemaal niet van zzp'ers gebruik willen maken, blijkt uit een peiling van Misset Horeca. 'Ze zijn duur en er is geen loyaliteit.'