Koppert Cress opent Eetbare Jungle - een interactieve proeftuin met innovaties
Koppert Cress, teler van eetbare planten, microgroenten en botanische innovaties, heeft de Eetbare Jungle geopend.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met eten en drinken zoals het samenstellen van de menukaart, signature dishes van bekende chefs, recepten, inspiratie voor de seizoenen en alles voor de verschillende drankenkaarten. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.


Koppert Cress, teler van eetbare planten, microgroenten en botanische innovaties, heeft de Eetbare Jungle geopend.

Verras je gasten en boost je omzet met speciale sinterklaaskoffie en kerstkoffie: niet alleen pepernoten of kerstkransjes náást de koffie, maar ook er ín. Inspiratie voor je winterse koffiekaart rond de feestdagen.

Met het Wild Atelier wil Jonathan Zandbergen gasten laten proeven wat de Nederlandse natuur te vertellen heeft. 'Wild' , in de breedste zin van het woord staat centraal. Van wild gevangen langoustines door zijn visser uit Urk tot wildpluk in de buurt en producten van het wildbeheer van de Veluwe. Voor Misset Horeca bereidt hij 'Reebok van de Veluwe'.

Koppert Cress, teler van eetbare planten, microgroenten en botanische innovaties, heeft de Eetbare Jungle geopend.

Verras je gasten en boost je omzet met speciale sinterklaaskoffie en kerstkoffie: niet alleen pepernoten of kerstkransjes náást de koffie, maar ook er ín. Inspiratie voor je winterse koffiekaart rond de feestdagen.

Met het Wild Atelier wil Jonathan Zandbergen gasten laten proeven wat de Nederlandse natuur te vertellen heeft. 'Wild' , in de breedste zin van het woord staat centraal. Van wild gevangen langoustines door zijn visser uit Urk tot wildpluk in de buurt en producten van het wildbeheer van de Veluwe. Voor Misset Horeca bereidt hij 'Reebok van de Veluwe'.

Niet de kwaliteit van de koffie, maar de kwaliteit van leven staat op één bij Stichting Fuco Roasters. Letterlijk. Hoe dat zit, vertelt mede-oprichter Dave Lagendijk.

Het is weinig restaurants gegeven: lid worden van de prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde. In Nederland maken er slechts vier horecabedrijven onderdeel uit van deze gemeenschap. Hoe word je lid? En wat kost het?

De vorm en grootte van een wijnglas kunnen enorm veel invloed hebben op de geur en smaak van een wijn. Barbara Verbeek, wijnjournalist, legt uit welke wijn bij welk glas past.

13 juli is de Dag van de Franse friet. Speciaal voor deze dag de belangrijkste aandachtspunten als het gaat om friet.

Na tien jaar idealisme zet Dutch Cuisine een volgende stap. De beweging van chefs die zich inzet voor een houdbare en toekomstbestendige gastronomie in Nederland, gaat vanaf nu meten in hoeverre aangesloten restaurants hun principes écht naleven. 'Het is tijd om volwassen te worden', zegt voorzitter en SVH Meesterkok Albert Kooy. 'We blijven een beweging, maar wel één met tanden.'

Wat zet je op de menukaart van je winterterras? Misset Horeca verdiepte zich in de trends voor gerechten op het winterterras en zette tips op een rij.

Als horecaondernemer kunnen de marges op wijnen natuurlijk zeer interessant zijn. Maar wat doe je als een gast vraagt of hij zijn eigen fles mag meenemen? Hoeveel kurkengeld reken je? Twee topsommeliers geven antwoord.

Niet elke horeca-ondernemer heeft de tijd, de ervaring of de expertise in huis om een goede wijnkaart samen te stellen. Nadine Mögling en Margot Los delen tips voor restaurants en cafés, het wijnaanbod en het serviceniveau relatief makkelijk kan worden verbeterd.

Op de Dag van het Bier herpubliceren we biertips van Rick Kempen, voormalig columnist bij Misset Horeca. 'Maak keuzes: vijf verschillende witbieren op je kaart is écht onnozel.'