FreshRecruitment
Zo kun je energie besparen in de horeca
Energie besparen blijft voortdurend actueel. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing op een rij.
Energie besparen blijft voortdurend actueel. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing op een rij.
Landgoed Het Rheins heeft in de keuken alles omgegooid. Er staat nu een gloednieuwe duurzame keuken.
Hoe kan je een keuken bestieren met een kok minder? En wat als jouw keukenteam minder uren wil draaien, maar je door personeelstekort geen extra handjes kan vinden? Voor horecaondernemers is het interessant om uit te zoeken hoe rendabel het is om de mise-en-place deels uit te besteden. 'Ik noem het zelf koken met een beetje assistentie', aldus chef Ron Schouwenburg.
De overheid geeft subsidie bij de aanschaf van apparatuur dat energiezuinig(er) is of zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dat is de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt dan 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst.
Restaurant Humble Chicken** in Londen kreeg in 2024 een ster van Michelin, waarna een tweede volgde in 2025. Chef Angel Sato sluit nu zijn zaak voor een kostbare verbouwing om zo snel mogelijk een derde Michelinster binnen te slepen.
Hanneke Schouten (65) runt al 25 jaar lang in haar eentje restaurant Bouchon du Centre, in het centrum van Amsterdam.