Alles over Menukaart prijsbepaling

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting voor jongeren op de menuprijs in 41 restaurants. Met die actie wil JRE-Nederland een nieuwe generatie laten kennismaken met...

Restaurant in Oostenrijk rekent 8 euro voor een leeg bord

Restaurant in Oostenrijk rekent 8 euro voor een leeg bord

Een restaurant in Oostenrijk is het middelpunt van een rel op sociale media. De eetgelegenheid rekent namelijk 8 euro voor een leeg bord. Let wel,...

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Een recent onderzoek naar meer dan 3.500 sterrenrestaurants in 41 landen, legt bloot dat Nederland nog altijd een van de goedkoopste...

Verkoopprijs gerecht bepalen: ondernemers moeten goed doorrekenen

Verkoopprijs gerecht bepalen: ondernemers moeten goed doorrekenen

Hoe goed rekenen horecaondernemers als het gaat om de gerechten op de menukaart? Marvin van Dongen, CEO van Horeko, meent dat er nog veel ruimte is...

Prijsstijgingen doorvoeren op de menukaart: hoe pak je het aan als horecaondernemer?

Prijsstijgingen doorvoeren op de menukaart: hoe pak je het aan als horecaondernemer?

Door almaar oplopende kosten kom je er als horecaondernemer waarschijnlijk niet onderuit om in 2024 je prijzen te verhogen. Maar hoe pak je het...

Chefs over Kerst 2023: 'Koop slim in en houd het betaalbaar voor gasten'

Chefs over Kerst 2023: 'Koop slim in en houd het betaalbaar voor gasten'

Veel ondernemers zijn inmiddels bezig met Kerst. Hoe zorg je ervoor dat je je kerstgerechten zo optimaal mogelijk samenstelt. Daarbij gaat het niet...

'Creëer bewustwording voor verborgen kosten met échte prijs op je menukaart'

'Creëer bewustwording voor verborgen kosten met échte prijs op je menukaart'

In Breukelen startte eind 2021 Het Koffiehuis, het eerste horecabedrijf ter wereld waar de échte prijzen op de kaart staan. Die 'echte' prijs wordt...

Kerstmenu restaurants: 'Slim inkopen, prijsafspraken maken, en calculeren'

Kerstmenu restaurants: 'Slim inkopen, prijsafspraken maken, en calculeren'

Routinematig inkopen voor het kerstmenu in je restaurant is er dit jaar niet bij vanwege de prijsstijgingen. Wat overleg je met je leveranciers, hoe...