Fresh Recruitment
Waarom De Troubadour kiest voor keuken aan overkant van het water
Dat een keuken van een horecaonderneming niet altijd inpandig hoeft te zijn, bewijst Terras Top 100-winnaar De Troubadour uit Hardenberg.
Dat een keuken van een horecaonderneming niet altijd inpandig hoeft te zijn, bewijst Terras Top 100-winnaar De Troubadour uit Hardenberg.
Drie forse werkbanken van zwart neolith, met daaronder een 'gewone' rvs keuken die door een autospuiter volledig matzwart gelakt is: de keuken van Odille is even imposant als elegant, en door de plaatsing middenin de zaak een ware blikvanger in het hart van het nieuwe restaurant van chef-kok Casimir Evens en Lotte Bloem.
Baiana in Bemmel is het eerste restaurant van Nederland met een keuken zonder afzuiging. Dat heeft voordelen, zo levert het een enorme energie- en daarmee kostenbesparing op. Maar het vraagt ook een andere manier van koken: er is innovatieve apparatuur nodig die zelf de lucht filtert, waarmee ook het werk van de koks anders wordt.
Een team van 25 koks bereidt bij Nela in Amsterdam voor 1000 couverts per week alles zelf op de verschillende open vuren in een slim ingedeelde keuken. Die is voorzien van hoogstaande technische oplossingen, een zeer krachtige luchtafvoer en op maat gemaakt grills en werkbanken.
Op de eerste etage van strandpaviljoen Paal 17 op Texel bouwde ondernemer Mark Röpke voor €100.000 een tweede, compacte keuken. Daar kookt chef Teun Souverein met één andere kok voor maximaal 40 gasten in een keuken die zeer compleet is, door gebruik te maken van de XS-uitvoering van verschillende keukenapparatuur.
Chef-kok Martijn Kajuiter en zijn team bij WSHS in Gouda werken in een monumentaal pand, waardoor de logistiek in en rond de keukens niet ideaal is. Die keuken werd op advies van Robert Kranenborg ingericht, maar op papier logische ideeën blijken in de praktijk lastiger werkbaar. Dus past Kajuiter die keuken aan tot het wél werkbaar is. Zo werd de brug boven de kachel verhoogd en is de productiekeuken omgebouwd tot patisserie.