Alles over personeel conflicten problemen

Onderzoek NOS: veel jonge horecamedewerkers slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag
Zo'n 1200 jongeren van 18 jaar of jonger zeggen tegen NOS Stories in hun horecawerk weleens ongewenste situaties met gasten, collega's of...

Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: wat te doen
Horecaondernemers worden met regelmaat geconfronteerd met fraude/diefstal gepleegd door eigen medewerkers. Personeel is inventief in het bedenken van...

Loonbeslag: wat betekent dit voor de ondernemer (en de medewerker)?
Een werknemer met geldproblemen heeft impact op het bedrijf. Zorgen over schulden kunnen leiden tot productiviteitsverlies en ziekteverzuim....

Tips om diefstal door medewerkers tegen te gaan
Het verlies op de bedrijfswinst als gevolg van interne criminaliteit is naar schatting ongeveer 6 procent. Natuurlijk valt een greep uit de kassa...

Seksuele intimidatie in de horeca: hoe ga je daarmee om?
Steeds weer blijkt dat (seksuele) intimidatie op de werkvloer vaker voorkomt dan gedacht. Welke risico's spelen er en hoe voorkom je het?

Pesten op de werkvloer, zo duur kan het uitpakken
Een werkneemster meldt zich ziek na pesterijen op het werk. Na mislukte mediation wil de werkgever van haar af en verzoekt ontslag op grond van een...

Wat kun je doen bij te veel alcohol- of drugsgebruik door werknemers?
Een medewerker blijft na sluit met een paar collega's hangen, drinkt een paar biertjes en gaat daar net iets langer mee door dan de rest. In zijn...

Mijn horecamedewerker misdraagt zich privé. Moet ik hier iets mee?
Ik heb een anoniem bericht ontvangen dat de gerant in mijn restaurant 'losse handjes heeft' en onlangs zijn vriendin serieus heeft mishandeld. Zijn...

Hoe pak je het aan: diefstal uit de personeelsruimte
Er is een portemonnee verdwenen uit een tas die in de personeelsruimte stond. Medewerkers kijken elkaar er op aan, er ontstaat een ongemakkelijke...

Zo voorkom je fraude door je medewerkers. Tips van Khalid Oubaha
Fraudeurs en andere kwaadwillende medewerkers zorgen voor onrust en voor miljoenen schade. Horecaondernemer Khalid Oubaha: 'Ik denk dat een gemiddeld...