Misset Horeca
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

Alles over Peter Rouwen

  • Peter Rouwen
    Peter Rouwen5 mrt. 24

    Peter Rouwen over hop burn en 'blinde bieren': 'We komen er niet onderuit'

    Het kan u niet ontgaan zijn, de laatste tijd is er sprake van een fenomeen dat jaren geleden ondenkbaar was. Sommige biertypen worden steeds troebeler, sterker nog, er zijn bieren die zo ondoorzichtig zijn dat yoghurt helder lijkt. Ik heb het hier natuurlijk over de niet meer weg te denken New England India Pale Ale. Kortweg NEIPA genoemd. Ik zal u eerst even door het biertype heen loodsen alvorens er iets dieper op in te gaan.  

  • Peter Rouwen
    Peter Rouwen6 feb. 24

    Peter Rouwen: 'Gasten kiezen nog altijd voor echte bierklassiekers'

    Een van de meest bewierookte bieren blijft ongetwijfeld trappistbier. Iedere zichzelf respecterende beergeek is er mee begonnen.

  • Peter Rouwen
    Peter Rouwen8 jan. 24

    Peter Rouwen maakt zich zorgen: 'Blijft bier volksdrank of wordt het niche product?'

    Happy new beer! Natuurlijk wens ik u allen het beste, maar bovenal mooie glazen bier. Dat dit product inmiddels van volksdrank naar niche product aan het transformeren is, mag hopelijk geen remming zijn. Het is u bekend dat zelfs alcoholvrij en laag alcoholisch bier de status 'niet voor iedereen' aan het bereiken is. De staatskas, die prima op orde is, heeft vanwege de oplopende zorgkosten toch nog een injectie nodig blijkbaar. Zonde, want juist deze producten zijn beter dan de frisdranken waarvoor de suikertaks is gelanceerd.

  • Peter Rouwen
    Peter Rouwen4 dec. 23

    Peter Rouwen dronk rookbier in een herberg en maakte nieuwe vrienden

    Deze week was ik op de brouwbeurs Brau Beviale in Neurenberg. Een paar dingen zijn me bijgebleven. Mijn verblijf was langer dan normaal, als gevolg van de boekingsmogelijkheden. Ik had dus genoeg vrije tijd en laat dat nou precies zijn waar ik wel wat over te melden heb.

  • Peter Rouwen
    Horeca3 nov. 23

    Peter Rouwen over alcoholarme bieren die fors duurder worden

    Het zal u niet ontgaan zijn, wij bevinden ons als brouwers in zwaar weer. De overheid heeft een financiële injectie nodig, en waar beter geld weg te halen dan bij de burgers. Mensen zoals u en ik, die 's avonds na een dag werken, even weg van alles een biertje doen met hun huisgenoten. Even de dag bespreken onder het genot van een mooi glas. In de kroeg of thuis, waar dan ook. Deze ogenschijnlijk onschuldige bijeenkomsten staan onder druk.

  • Peter Rouwen
    Peter Rouwen5 okt. 23

    Peter Rouwen over moeilijke tijden: 'Er is werk aan de winkel voor kleine brouwers'

    De laatste tijd wordt mij opvallend veel gevraagd hoe het met mij en met de brouwerij in het bijzonder gaat. Geen gekke vraag, want ik weet waar men op doelt, namelijk op de vele berichten over collega's die failliet gaan. Het is inderdaad zo dat wij ook uit een gitzwarte periode komen. En anders dat men zou denken, moeten wij net als alle anderen onze eigen broek omhoog houden.

Meer artikelen

  1. Peter Rouwen over de revival van bokbier: 'Het is een soort nieuwe haring geworden'
  2. Peter Rouwen over gevaren van alcohol: 'We moeten ons gezond verstand gebruiken'
  3. Peter Rouwen over wedstrijdbier: 'Medailles verkopen geen druppel extra'
  4. Peter Rouwen over boter in bier: 'Noodzakelijk voor doordrinkbaarheid?'
  5. Peter Rouwen over de Klok van Craft: gast keert altijd terug naar vertrouwde bierstijl
  6. 'Statiegeld op bier in blik is forse drempel voor horecaondernemer'
  1. Peter Rouwen: 'Alcoholvrij bier beter voor kinderen dan energiedrankjes'
  2. Glorietijd van Magische Magyaren herleeft op het EK Bier 2021
  3. Peter Rouwen Brouwerij Noordt: 'Samenwerking met Heineken is unieke mijlpaal'
  4. Brouwerij Noordt en Heineken verstevigen samenwerking: brewpub en opschalen distributie
  5. Ketelbinkieprijs 2017 voor Brouwerij Noordt
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen