Hotelschool The Hague
Omarm je slimste medewerker
Artificial intelligence, of gewoon AI, lijkt moeilijk samen te gaan met horeca. Hoe kan iets zo abstracts als kunstmatige intelligentie samengaan met gastvrijheid en menselijk contact?
Artificial intelligence, of gewoon AI, lijkt moeilijk samen te gaan met horeca. Hoe kan iets zo abstracts als kunstmatige intelligentie samengaan met gastvrijheid en menselijk contact?
Een Michelinster, je durft er niet op te hopen... maar stel dat? Dan wil je toch ook goed voorbereid zijn op de explosie aan gasten die de vermelding in de rode gids met zich meebrengt? Horeca-adviseur Astrid Schreuders van AstridsTaste geeft restaurants tips en deelde deze met Misset Horeca.
Bij restaurant Inter Scaldes vond eerder deze week een bijzonder event plaats. Meerdere topchefs en sommeliers togen naar Kruiningen om in een informele setting bijzondere pairings te presenteren. Ook liet het team van Inter Scaldes de gasten kennismaken met hun nieuwe sommelier Jasper Rijkers, die Tessa van de Wouw opvolgde.
Wie zijn de kanshebbers op een Michelinster? Misset Horeca vroeg het aan Ron Blaauw, Nelson Tanate en Soenil Bahadoer. 'Ik zie gewoon dat we in Nederland echt klaar zijn voor meer waardering. Het is tijd dat Michelin dat ook laat zien.'
De uitdagingen in foodservice zijn talrijk: personeel is schaars, de werkdruk is hoog en klanten verwachten constante kwaliteit. Hierdoor neemt de vraag naar gebruiksgemak toe. Imperial, een ervaren Belgische producent van vleeswaren, speelt in op deze vraag met 'Ready-to-Heat', een voorgegaard aanbod dat gemak en smaak combineert.
De begane grond van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal kreeg een volledige make-over door designstudio WeWantMore. Warme kleuren, tactiele materialen en subtiele verwijzingen naar het triple-X-symbool maken het interieur onmiskenbaar Amsterdams. Blikvanger is het nieuwe restaurantconcept We Are EDN.
Voor meer dan de helft van de Nederlanders (52%) is koffie een vast onderdeel van het ochtendritueel. Dat blijkt uit onderzoek van Philips, dat in het teken van International Coffee Day op 1 oktober inzicht geeft in hoe Nederlanders hun koffie drinken.
Na Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Barcelona heeft Rotterdam nu ook een vestiging van Gyojasang Korean BBQ.
Ariane van Mancius opende als eerste in Nederland een true price café om de 'onzichtbare kosten' van koffie, thee en sap inzichtelijk te maken. De belangrijkste learning: 'Als je goed uitlegt wat de achterliggende gedachte is, dan is iedereen bereid om meer te betalen.' Welke kansen biedt true pricing voor de horeca? En hoe kun je als ondernemer hiermee aan de slag gaan?
Na tien jaar de exploitatie in handen te hebben, heeft de Lievergoed Collectie het onroerend goed van Kasteel Maurick in Vught verworven.
Restauranthouders weten er alles van: de energierekening rijst de pan uit. Maar dat hoeft niet zo te zijn.
Michelin is vaak zo gesloten als een oester, maar tijdens informele gelegenheden is er soms informatie in te winnen over de werkwijze van de gids. Misset Horeca legde zijn oor te luister bij een insider, over de manier waarop Groene Sterren worden toegekend.
In 2025 zijn er tot nu toe bijzonder veel ontwikkelingen geweest in het gastronomische landschap van Nederland. Misset Horeca volgde alles natuurlijk op de voet. We bieden hieronder een zo'n volledig mogelijk overzicht.
De internationale wijngids Star Wine List, die wereldwijd de beste wijnbars en wijnrestaurants in kaart brengt, heeft de winnaars van de Star Wine List of the Year Awards 2025 voor België en Nederland bekendgemaakt.
Een mooi gedekte tafel is hét visitekaartje van elke horecazaak. Servetten spelen daarin een grotere rol dan vaak gedacht wordt: ze dragen bij aan sfeer, comfort en hygiëne. Airlaid servetten zijn het alternatief voor linnen waar luxe, gemak én duurzaamheid samenkomen.