Alles over Checklisten en stappenplannen voor starters

Eurobrouwers opent bierbrouwerij & pilshuis waar gegeten en gedronken kan worden

Eurobrouwers opent bierbrouwerij & pilshuis waar gegeten en gedronken kan worden

Eurobrouwers heeft zijn eigen bierbrouwerij en pilshuis geopend in de Glasfabriek in Schiedam. Ook heeft de enige bierbrouwer van de stad nu een...

Patrick Proveniers en Reno Hilgersom

Restaurant Capriole Café in Den Haag wordt PuuRR aan de Binck

Capriole Café in Den Haag sluit na acht jaar de deuren. Een restaurant op dezelfde locatie blijft wel bestaan. Op 4 mei heropent in het pand PuuRR...

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

De droom om een horecabedrijf te starten, blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook...

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

Melle Schellekens bestempelt zichzelf als creatieve ondernemer. Hij zette verschillende bedrijven op zoals The Good Roll en The Good Wine waarmee hij...

Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?

Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?

Bij de overname van een horecabedrijf komt veel kijken. Wat is bijvoorbeeld een mondelinge overeenkomst waard? We zetten de grootste valkuilen op een...

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Het is belangrijk dat er geen dissonanten zitten in een ontwerp. White Monkey is consequent gebleven. Muren zijn bekleed met kunstbehang, zelfs op het toilet.

Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp

Wanneer je een zaak wilt beginnen, is het raadzaam om vooraf onderzoek te doen. Dat vergroot de kans dat je succes hebt. Weet wat de pijlers van je...

Checklist voor startende horecaondernemers

Checklist voor startende horecaondernemers

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Joram Timmerman en Valerie Jongeneel op de bouwplaats van Kook Atelier. Beeld: Krofft Visuals

13 tips als je een restaurant vanaf de grond wil opbouwen

Na 3 jaar uitstellen, konden Valerie Jongeneel en Joram Timmerman eindelijk starten met de bouw van het permanente restaurant bij hun suitehotel op...

Een eigen restaurant beginnen: tips, tricks, valkuilen en hobbels

Een eigen restaurant beginnen: tips, tricks, valkuilen en hobbels

Restaurants sluiten soms net zo snel als dat ze open zijn gegaan. Anderen zijn succesvoller en blijven decennialang op dezelfde plek zitten. Wat de...