Eurobrouwers opent bierbrouwerij & pilshuis waar gegeten en gedronken kan worden

Eurobrouwers opent bierbrouwerij & pilshuis waar gegeten en gedronken kan worden

Eurobrouwers heeft zijn eigen bierbrouwerij en pilshuis geopend in de Glasfabriek in Schiedam. Ook heeft de enige bierbrouwer van de stad nu een terras en een jeu-de-boulesbaan.

Frisse Wind in bierbrouwerij

In de brouwerij wordt onder meer Hoppig Blond, Superpils en Frisse Wind gefabriceerd in het 600 liter brouwhuis met 6500 liter vergisting capaciteit. Tijdens de officiële opening van de bierbrouwerij afgelopen vrijdag werden de lintjes doorgeknipt. Brouwer Coen Wooldrik: ‘Ik ben ongelofelijk enthousiast over ons eigen brouwhuis. Dit was één van onze ambities toen we Eurobrouwers openden en dat hebben we nu op geweldige manier kunnen realiseren.’

Houten kratje bier

De bierbrouwers presenteerden ook een nieuwe borrel- en dinerkaart. Daarop staan huisgemaakte aubergine schnitzel met kartoffelsalat, Kielbasa pretzel dog met IPA pickled rodekool en fish ‘n chips met remouladesaus en mushy doperwten. Ook is er nieuwe merch en een limited edition houten kratje met 10 blikjes van onze bestseller Hoppig Blond en onze nieuwe Czech style pilsner.

Eurobrouwers is opgericht door de Double Trouble groep, de ondernemers achter Café Marseille in Rotterdam. Met Café Marseille, Eurobrouwers, Poing Arcade en Bar Alaska brengen zij naar eigen zeggen ‘een ode aan de klassieke horecazaken van weleer met knusse warme ontwerpen, sterke visuele identiteit, goede service en betaalbaarheid. En een sterke focus op community building’.