starter personeel

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Wanneer ben je een vakkracht in de horeca en wat betekent dat?

Wanneer ben je een vakkracht in de horeca en wat betekent dat?

De horeca-cao maakt onderscheid tussen een vakkracht en een niet-vakkracht. Een vakkracht krijgt meer betaald voor dezelfde functie dan een...

11 vragen (en antwoorden) over het ouderschapsverlof in de horeca

11 vragen (en antwoorden) over het ouderschapsverlof in de horeca

Er zijn regels rondom ouderschapsverlof. Hoe werkt het met aanvragen en het uitbetalen van dit betaalde verlof. 11 praktische vragen.

Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen

Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen

Na waarschijnlijk een lange zoektocht, heb je de juiste persoon gevonden voor de vacature binnen jouw horecabedrijf. Het liefst laat je die persoon...

Checklist voor startende horecaondernemers

Checklist voor startende horecaondernemers

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek aan

Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek aan

Beoordelingsgesprekken en functioneringsgesprekken met horecapersoneel kunnen in één en dezelfde vorm gevoerd worden, bijvoorbeeld als een...

Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?

Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?

Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...

Inschalen, belonen en beoordelen van horeca personeel

Inschalen, belonen en beoordelen van horeca personeel

Een horeca werknemer die niet goed ingeschaald is en te weinig verdient voor de taken die hij uitvoert, kan tot vijf jaar nadien achterstallig loon...

Humphrey's werft succesvol met een bord buiten op de stoep voor de vestigingen.

Personeel werven: Toeslag voor werken op zaterdag en aanbrengbonus

De horeca kamt al jaren met een gebrek aan medewerkers. De twee jaar van onzekerheid en continu op- en afschalen die achter ons liggen, bevorderen de...