Alles over Wijnrekken

Gespot vinobutler: wijn schenken met een 'middeleeuws werktuig'

Gespot vinobutler: wijn schenken met een 'middeleeuws werktuig'

Het heeft wel iets van een middeleeuws werktuig, maar dan in de meest positieve zin van het woord. Op het terras van beachrestaurant Zeepaardje in...

Foto: Victor van Leeuwen

Wijnpresentatie: hoe ondernemers gasten vinden, binden en boeien met wijn

Drie ondernemers vertellen hoe ze op een creatieve manier gasten vinden, binden en boeien met wijn als de grote magneet. Het gaat verder dan een...

Dieven boren gat in muur sterrestaurant en stelen voor ruim een ton aan wijnflessen

Dieven boren gat in muur sterrestaurant en stelen voor ruim een ton aan wijnflessen

Zo'n vijftig tot zestig flessen Grand Cru werden afgelopen weekend buit gemaakt bij sterrestaurant Formel B in het Deense Kopenhagen. De inbrekers...

De Côtes de Provence-wijnen van Châteaux Cavalier. (C) Roel Dijkstra Fotografie

Wijntrends: minder alcohol, frisser en duurder

Zet de trend naar minder alcohol en lichtere wijnen door? Groeit het aandeel van natuurlijke wijnen? Misset Horeca vroeg een aantal professionals...

Foto's: Villa la Ruche in Voorburg vernieuwd

Foto's: Villa la Ruche in Voorburg vernieuwd

Villa la Ruche in Voorburg, 16 punten GaultMillau, is vernieuwd. Patron-cuisinier Marko Karelse, sinds augustus 2009 eigenaar, heeft zijn...

De Leest** gebruikt zomer voor restyling

De Leest** gebruikt zomer voor restyling

Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman gebruiken de zomersluiting om tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen te restylen. Het aantal couverts en de...

Pop-up restaurant in Loosdrecht zorgt voor St. Tropez-gevoel

Pop-up restaurant in Loosdrecht zorgt voor St. Tropez-gevoel

Er was al een brasserie Docks in Hilversum en binnenkort opent de bistro een pop-up versie in Loosdrecht. En wel in 'Het Witte Huis'. Tenminste...

Sterzaak 't Raethuys volledig verbouwd

Sterzaak 't Raethuys volledig verbouwd

Sterrestaurant 't Raethuys in Wateringen heeft een megaklus achter de rug. Het restaurant met de pas 26-jarige topkok Niven Kunz is in slechts zeven...

Succesvol wijn verkopen is niet ingewikkeld

Succesvol wijn verkopen is niet ingewikkeld

De vooroordelen over wijnverkoop zijn hardnekkig. Te duur, te moeilijk en caféklanten zouden niet geinteresseerd zijn. Noëlle Ruitenberg, schrijver...

Karpendonkse Hoeve pakt Riesling Challenge

Karpendonkse Hoeve pakt Riesling Challenge

De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft op de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht de wijn-spijs wedstrijd Riesling Challenge gewonnen.