nieuws

Van Eeghem stopt als sectorvoorzitter

Restaurant

Leo van Eeghem legt de voorzittershamer neer bij de sector Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Hij wordt opgevolgd door Gijsbert Bianchi, eigenaar van restaurant Zuid Zeeland aan de Herengracht in Amsterdam.

Van Eeghem stopt als sectorvoorzitter

‘Ik zal er soms wel iets steviger tegenaan gaan’, laat Bianchi optekenen in het ledenblad van KHN. Bianchi neemt het voorzitterschap per 1 januari 2008 acht over van Van Eeghem, die zeven jaar voorman van de grootste sector van KHN is geweest.

‘Ik kom in een huis dat staat. Ik ben ook niet het type voorzitter dat nog een heel huis zou moeten bouwen. Maar ik ben wel iemand die de deur uitgaat en mensen uitnodigt binnen te komen. We zijn een grote en machtige sector, maar ik wil ook graag horizontaal goed overleg. Met de andere sectorvoorzitters’, aldus Bianchi.

Gijsbert Bianchi is eigenaar van het Amsterdamse restaurant Zuid Zeeland gevestigd aan de Herengracht. Twee jaar geleden trad hij toe tot de bestuurskringen van KHN in Amsterdam, snel gevolgd door het lidmaatschap van het sectorbestuur restaurants. Kort daarna werd hij benaderd om lid te worden van het bestuur van de sector Restaurants.

‘Lekker onder de vleugels bij Leo (Van Eeghem, red.). Ik kende hem en ik voelde er wel voor. Maar al tijdens de eerste vergadering die ik bijwoonde werd ik gepolst om vice-voorzitter te worden.’, aldus Bianchi.

Reageer op dit artikel