nieuws

Michelin 2011: Sterverlies enorme klap voor Cour du Nord

Restaurant

Het verlies van een Michelinster is voor Cour du Nord op Hof van Saksen in Drenthe een enorme knal. General manager Joost Ligthart begrijpt helemaal niets van het sterverlies. ‘We dachten dat we op koers lagen voor een tweede ster.

Michelin 2011: Sterverlies enorme klap voor Cour du Nord

Cour du Nord werd afgelopen jaar voor heel veel geld verbouwd. ‘Het lijkt er op dat we afgerekend zijn op deze verhuizing. Ik begrijp het niet. We hebben in Omar Dahak en adviseur Robert Kranenborg topmensen in dienst. En dan gebeurt er dit’.

Ligthart zegt dat Hof van Saksen zich gaat beraden op de culinaire toekomst. ‘De teleurstelling is erg groot. Het is echt een enorme klap. We gaan ons beraden. Ik heb zojuist de eigenaar van Hof van Saksen geïnformeerd. Die was ook zeer teleurgesteld’.

Restaurant Cour du Nord verhuisde afgelopen jaar van het grote centrale gebouw op het resort naar een klein, separaat gebouw bij de ingang van het park. ‘We hebben het bewust kleiner gemaakt om het niveau nog meer op te trekken. Er is veel geïnvesteerd. Dit sterverlies is dan ook meer dan een vervelende verrassing.’

Twee jaar geleden was Cour du Nord nog de verrassing van Michelin. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een restaurant op een bungalowpark een Michelinster. Voor eigenaar Phanos van Hof van Saksen reden de knip te trekken om het niveau nog hoger te maken.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel