nieuws

Chef-kok Oshima van Okura geridderd

Restaurant

Akira Oshima, de executive chef en manager van de Japanse restaurant van Hotel Okura in Amsterdam, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Oshima kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Job Cohen van Amsterdam.

Chef-kok Oshima van Okura geridderd

De onderscheiding vond plaats tijdens het feest rond het 35-jarige jubileum van het Okura Hotel, één van de absolute tophotels van ons land. Akira Oshima is chef-kok van de Japanse restaurants Yamazato en Sazanka in het vijfsterrenhotel. Hij kreeg de onderscheiding als kroon op zijn werk.

Akira Oshima begon in 1971 tijdens de start van Okura als sous-chef van restaurant Yamazato. In 1977 werd hij chef-kok. Sinds 1985 is Oshima manager en executive chef van zowel Yamazato als Sazanka, de Japanse restaurants in het hotel. In 2002 kreeg Yamazato onder zijn leiding een Michelinster.

Eén van de hoogtepunten voor Oshima is ongetwijfeld het staatsbezoek van de Japanse keizer in 2000. Oshima verzorgde het dinerbuffet dat door het Japanse Keizerlijke paar werd aangeboden aan de Koninklijke familie en vele officiële genodigden. Verder laat Oshima ieder jaar een gastchef overkomen uit Japan om een telkens wisselende Japanse provincie te introduceren.

Reageer op dit artikel