nieuws

Ciel Bleu komt met boek

Restaurant

De vierjarige samenwerking tussen chef-kok Onno Kokmeijer en zijn rechterhand Arjan Speelman in de keuken van sterrestaurant Ciel Bleu in het Okura-hotel in Amsterdam is bezegeld met een boek. Half mei verschijnt hun publicatie ‘Eigenzinnige Franse keuken’ bij Stichting Kunstboek.

Ciel Bleu komt met boek

Eigenzinnig

Het boek bevat 50 recepten en vier reportages. De titel verwijst naar de geheel eigen wijze waarop Kokmeijer en Speelman gerechten uit de klassieke Franse keuken presenteren. Ciel Bleu heeft een eigen lijn en draagt deze uit.

Zonder bord

Ook de fotografie volgens een woordvoerster van het Okura-hotel eigenzinnig. De gerechten zijn op innovatieve wijze gefotografeerd: zonder bord of servies.

Renovatie

Voor beide chefs is het boek niet alleen een terugblik op hun culinaire samenwerking tot nu toe maar ook een nieuw begin. In de zomer van 2007 zal Ciel Bleu worden gerenoveerd . Het interieur zal meer in balans komen met de stijl van de keuken.

Voetsporen

Met de publicatie van ‘Eigenzinnige Franse keuken’ treden de twee chefs van het Franse toprestaurant in het Okura-hotel in de voetsporen van hun Japanse collega chef-kok Akira Oshima. Hij is de chef in het Japanse restaurant Yamazato dat ook gevestigd is in het Okura-hotel.

Zie ook:

» Noël Vanwittenbergh naar Ciel Bleu

» Okura culinaire hotspot Amsterdam (inclusief podcast)

Reageer op dit artikel