nieuws

Edwin Vinke perplex van titel Chef van het Jaar

Restaurant

Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang in Hoofdplaat stond maandagavond volledig perplex toen hij hoorde dat hij uitgeroepen was tot Chef van het Jaar in de nieuwe GaultMillau-gids.

Edwin Vinke perplex van titel Chef van het Jaar

Met een grote glimlach betrad Vinke het podium waar hij de prestigieuze individuele titel van Chef van het Jaar in ontvangst nam.

Vinke wordt door GaultMillau geprezen om zijn prachtige visgerechten en om zijn no-nonsense houding. ‘Niet zeiken, maar koken’, klinkt het in de keuken van De Kromme Watergang, schrijft GaultMillau.

De chef wordt verder geroemd door de extra tijd die hij besteed aan het zoeken naar de aller verste vis, de mooiste groente en het lekkerste stukje vlees. Volgens GaultMillau heeft Vinke zijn kookstijl de afgelopen jaren bijna ongemerkt geperfectioneerd.

Edwin Vinke kan meten met de echte top gezien het fraaie rijtje winnaars van de titel Chef van het Jaar de afgelopen vijf jaar. In 2007 ging de titel naar Jannis Brevet (InterScaldes, Kruiningen), in 2008 naar Hans van Wolde (Beluga, Maastricht), in 2009 Mario Ridder (De Zwethheul, Schipluiden) en vorig jaar naar Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen).

Meer GaultMillau-nieuws: