nieuws

Geen enkele Top 100 Chinees in Utrecht

Restaurant

Dat Amsterdam met zeven Chinese restaurants het beste is vertegenwoordigd in de Chinese Top 100 mag geen verrassing heten. Dit terwijl de winnaar van de vorige editie naar de eregalerij is verdwenen en dus niet meer mee telt in de ranglijst. Wellicht ook niet opvallend dat Rotterdam met zes vertegenwoordigers in de Top 100 heel goed mee doet. Veel magerder is het gesteld in Den Haag, met slechts een restaurant in de Top 100. Maar dan wel op de eerste stek.

Geen enkele Top 100 Chinees in Utrecht

Opvallender is dat in Utrecht met geen enkel Chinees restaurant in de Top 100 staat. De Utrechters meten dus naar omliggende steden voor een lekker avondje chinezen. Dat kan bijvoorbeeld in Hilversum, met drie noteringen goed vertegenwoordigd in de Top 100. Maar ook Maarssen of Soesterberg ligt om de hoek, afhankelijk van waar men in Utrecht woont.

Ook relatief goed scoort Eindhoven in de lijst, maar liefst zes restaurants zijn in de Top 100 terug te vinden. Waarvan enkele ook nog eens hoog in de lijst staan. Met Jui.nu als absolute topper, maar ook De Blauwe Lotus kent (weer) een Top 10 notering. De inwoners van Eindhoven hebben de goede Chinese restaurants voor het uitkiezen.

Wat origineler zijn namen als Asi@Dam en Azzia. Maar ook hier geldt net als bij het eten zelf: smaken verschillen.

» Bekijk hier de Chinese Restaurant Top 100 2011

Meer nieuws over de Chinese Top 100:

Reageer op dit artikel