nieuws

Ramsay biedt excuus aan na reprimande moeder

Restaurant

Topkok Gordon Ramsay is door de knieën gegaan. Na een berisping van zijn moeder heeft de tv-kok zijn excuses aangeboden aan de Australische journaliste Tracy Grimshaw, die hij vorige week had uitgescholden.

Ramsay biedt excuus aan na reprimande moeder

Ramsay had zijn publiek op een voedselbeurs in Melbourne een foto getoond van een naakte vrouw met een varkenskop, die Grimshaw moest voorstellen. Hij voegde eraan toe dat ze lesbisch is en nodig een botoxbehandeling moet ondergaan. Grimshaw had Ramsay de avond daarvoor geïnterviewd op televisie.

De verslaggeefster liet het er niet bij zitten en noemde Ramsay maandag in haar actualiteitenprogramma een ‘arrogante narcist’. Ook de Australische premier Kevin Rudd mengde zich in de ruzie. Volgens Rudd vertegenwoordigt Ramsay ‘een nieuwe vorm van platvloersheid’.

Ramsay deed de opmerkingen eerst af als een een grap, maar kwam daarop terug na een gesprek met zijn moeder. ‘Als je moeder je opbelt en je een uitbrander geeft door de telefoon, dan krijg je natuurlijk door wat er aan de hand is’, aldus Ramsay.

Reageer op dit artikel