nieuws

Restaurant vernoemd naar Hitler

Restaurant

In India is een restaurant geopend met een wel zeer discutabel thema. In de miljoenenstad Bombai heeft restaurant Hitler’s Cross de deuren geopend. De eetgelegenheid staat in het teken van de Duitse oorlogsmisdadiger Adolf Hitler.

Restaurant vernoemd naar Hitler

Bij de opening van de zaak vorige week vrijdag hing een grote poster van Hitler aan de zaak. Volgens een uitgenodigde Bollywood-ster was de poster van Hitler ‘amusant’. Functionarissen van stadsdeel Navi Mumbai, waar het restaurant is gevestigd, waren aanwezig tijdens de opening. In Hitler’s Cross hangen foto’s van de man die verantwoordelijk was voor de dood van 6 miljoen joden.

Het restaurant is eigendom van Sablok Builders Group. ‘We willen anders zijn. De naam van het restaurant blijft in het geheugen hangen. We promoten Hitler niet. Maar we vertellen mensen dat we anders zijn, zoals Hitler dat ook was’, aldus eigenaar Punit Shablok van Sablok Builders Group. Joodse bewegingen in India zijn fel tegen het restaurant en overwegen stappen.

Reageer op dit artikel