Sergiology staat voor de inspiratiebronnen die Sergio Herman hebben gebracht naar waar hij nu staat. Het boek bevat gerechten, veelal ontwikkeld in samenwerking met derden.
Deze gerechten worden ondersteund met een auditief verhaal van de driesterrenkok zelf. Ook interviews met (inter)nationale gasten zijn opgenomen en worden via een device en een hoofdtelefoon meegeleverd met het boek.
Segiology komt in maart 2012 op de markt en wordt verpakt in een luxe zwart linnen box. De lancering wordt gekoppeld aan een tentoonstelling met de beelden uit het boek. Er worden 2.000 exemplaren in het Nederlands uitgegeven en 300 in het Engels. Alle boxen krijgen een uniek nummer.
Herman en Le Duc hebben al vaker samengewerkt. In 1999 resulteerde dat in het boek ‘Smaken uit Sluis’ en in 2005 verscheen ‘Sergio’, drie delen in één box verzameld en met een buisje specerijenmix.
Minestrone Culinaire Uitgeverij werd in 2008 opgericht door Tony le Duc en is gespecialiseerd in de productie van kookboeken. Sinds oktober dit jaar is Sergio Herman medevennoot.
SERGIOLOGY from Minestrone Cookbooks on Vimeo.