nieuws

Van der Zande stopt met restaurant Umoja

Restaurant

Restaurant Umoja, voorloper op het gebied van duurzaam ondernemen, stopt ermee. Eigenaar Frank van der Zande gaat zich voortaan richten op catering en evenementen.

Van der Zande stopt met restaurant Umoja

Van der Zande laat op zijn weblog weten dat hij het restaurant is ontgroeid. Daarnaast is hij in de loop der tijd diverse projecten, zoals lezingen geven en catering verzorgen, leuker gaan vinden. Hij kan zich hierdoor meer ontwikkelen, laat Van der Zande weten.

‘Ik kreeg steeds meer leuke en aantrekkelijke foodproject aanvragen en bedrijven die tijdens een evenement op locatie Umoja als cateraar wilde vanwege de kwaliteit die ik in het restaurant leverde’, aldus Van der Zande.

Gevolg is dat Van der Zand de focus heeft verplaatst naar catering, evenementen en food consultancy. Alles verzameld op Umojafood.nl, een site met recepten, duurzaam foodnieuws, video’s en een blog.

Naast catering en evenementen is Van der Zande ook gastdocent geworden aan het TIO, de hogeschool voor hotel en toerisme. Daar geeft hij een aantal dagen per week les.

De eerste grote cateringklus is het verzorgen van diners tijdens de Robeco zomerconcerten in juli en augustus, samen met Oseven. Van der Zande: ‘Ik mag hiervoor de culinaire invulling verzorgen met mijn Umoja-visie’.

Restaurant Umoja was voorloper op het gebied van duurzaam ondernemen. Van der Zande sleepte met zijn restaurant diverse prijzen in de wacht onder andere voor het op de kaart zetten van duurzame vis. In 2008 werd Van der Zande uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam.

Reageer op dit artikel