nieuws

Nederlanders weigeren te betalen in Griekse restaurants

Restaurant

Griekse restaurants in ons land krijgen regelmatig te maken met Nederlanders die niet willen betalen. Een veelgehoord argument is dat Nederlanders via de EU al hebben betaald aan Griekenland. Dat meldt de Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland.

Nederlanders weigeren te betalen in Griekse restaurants

Voorzitter Pavlos Kerasavopoulos van de Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland stelt dat Griekse ondernemers het in ons land niet altijd makkelijk hebben als gevolg van de economische situatie in eigen land en de geleverde EU-steun.

‘Ik heb serieus meermalen klachten gekregen dat Nederlanders in een Grieks restaurant zeggen dat ze de rekening niet willen voldoen omdat ze via de EU al hebben betaald’, aldus Kerasavopoulos.

Hij voegt er aan toe: ‘Maar de Koninklijke familie heeft in elk geval vertrouwen, anders zouden ze niet investeren in een Grieks vakantiehuis’.

Kerasavopoulos vindt dat EU-landen die kritiek hebben op Griekenland zelf in de spiegel moeten kijken. ‘Nederland wist dat het met Griekenland bij het begin van de euro niet goed zat, maar dacht ook: hoe meer landen meedoen, hoe beter dat is voor de handen en export. Dan moet je niet achteraf zeuren’.

Bron: ANP