nieuws

Jeroen Robberegt* van Karel V naar Miele

Restaurant

Jeroen Robberegt vertrekt als chef-kok van het met één Michelinster bekroonde restaurant van grand hotel Karel V in Utrecht. De SVH Meesterkok gaat met ingang van 1 juni aan de slag als executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen.

Jeroen Robberegt* van Karel V naar Miele
Frans Beekwilder

De SVH Meesterkok treedt bij Miele Inspirience Centre in dienst als executive chef. Over zijn nieuwe functie zegt Robberegt: ‘Je moet het zien alsof ik leiding ga geven aan een hotel zonder hotelkamers. Er komen veel bedrijven over de vloer voor workshops en dergelijke en die willen ook eten en drinken. Daarvoor word ik verantwoordelijk.’

Vianen

Robberegt noemt zijn transfer ‘een kans die op zijn pad kwam’. ‘Mensen van Miele hebben mij gevraagd. Het is een pracht bedrijf. Ik ben er twee jaar geleden voor het eerst geweest en je kunt wel zeggen dat ik direct verliefd was. In Vianen krijg ik de mogelijkheden me verder te ontwikkelen.’

Het is volgens de sterchef een modern bedrijf met ambities. ‘Natuurlijk krijg ik ook commerciële taken en zal ik apparatuur van Miele promoten, dat vind ik logisch, maar ik blijf ook met de voeten in de klei. Alles echter high end en hightech.’

Michelinster

Na negen jaar in de keuken van Karel V is het volgens Robberegt een geschikt moment om zijn management- en commerciële achtergronden te gaan gebruiken. ‘De horecamarkt zit op slot en ik verwacht dat dit nog wel drie jaar zo blijft. Doordat ik werd gevraagd, ben ik gaan nadenken.’

Onder leiding van Robberegt ontving het restaurant van Karel V in 2007 een Michelinster. Voor zijn periode in Utrecht werkte hij onder andere bij Parkheuvel – hij was er in dienst toen Cees Helder als eerste Nederlandse chef-kok drie sterren kreeg van Michelin – Vermeer in Amsterdam, Villa Rozenrust in Leidschendam en De Nederlanden in Vreeland.

Wie Robberegt opvolgt in de keuken van het sterrestaurant van Karel V, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel