nieuws

Mascotte Feyenoord als friandise bij Amarone*

Restaurant

Sterrestaurant Amarone in Rotterdam serveert een Olli-friandise bij de koffie. De mascotte van Diergaarde Blijdorp en Feyenoord – een olifant – is razend populair sinds de naam van de dierentuin het shirt van de voetbalclub uit de Maasstad siert.

Mascotte Feyenoord als friandise bij Amarone*

Een Olli bij de koffie, zo schrijft RTV Rijnmond op de website. De razend populaire mascotte van Diergaarde Blijdorp en Feyenoord wordt geserveerd als lekkernij voor bij de koffie in het met één Michelinster bekroonde restaurant Amarone in Rotterdam.

Chef-kok Gert Blom

RTV Rijnmond citeert chef-kok Gert Blom van Amarone. ‘We vonden het leuk om in te spelen op de enorme hype’, zo legt hij uit waarom de Olli-friandise sinds kort wordt geserveerd.

De Olli’s worden gemaakt door banketbakkerij Van der Heijden, die ook al Olli-taarten maakt, en zijn van grijsblauwe marsepein. Volgens de bakker is de Olli-friandise wel iets blauwer dan het origineel. ‘Omdat we er niet te veel kleurstof aan toe willen voegen’, zo citeert RTV Rijnmond.

Bekijk hier een video-item over de Olli-friandise.

Foto: Facebook-pagina banketbakkerij Van der Heijden

Reageer op dit artikel