nieuws

Sterrestaurant Ivy moet naam wijzigen

Restaurant

Het Rotterdamse Ivy van chef-kok François Geurds moet binnen twee maanden de naam wijzigen. Het met één Michelinster bekroonde restaurant maakt volgens de rechtbank in Den Haag inbreuk op de merkrechten van het Engelse Caprice Holdings.

Sterrestaurant Ivy moet naam wijzigen

Caprice bezit de Europese rechten van het merk THE IVY en is sinds 2005 eigenaar van het Londense restaurant THE IVY. Het verweer van het Rotterdamse Ivy dat beide restaurants alleen lokaal opererende bedrijven zijn en dat er daarom geen gevaar voor verwarring zou bestaan, gaat volgens de rechter niet op.

De merkregistratie van Caprice is immers geldig in de hele Europese Unie. Ook het argument dat het restaurant vernoemd is naar de moeder van chef-kok François Geurds, kon de rechtbank niet op andere gedachten brengen.

Volgens merkenbureau Chiever toont de uitspraak de kracht en omvang van een Europese merkregistratie aan. ‘Hoewel Caprice zijn merk alleen op één plek in Londen gebruikt, hebben ze door hun Europese merkregistratie een exclusieve claim gekregen in de 27 landen van de EU. Van Helsinki tot Athene en van Warschau tot Rotterdam’, aldus Bas Kist van Chiever.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel