nieuws

Rijsel Amsterdam heeft Talentvol Gastvrouw GaultMillau 2014

Restaurant

Talentvol Gastvrouw van het Jaar GaultMillau 2014 is Willemijn de Graaf-van Harn van restaurant Rijsel in Amsterdam. Ze was de beste van vijf genomineerden en mocht de bijbehorende award maandag 28 oktober in ontvangst nemen in Amsterdam RAI.

Rijsel Amsterdam heeft Talentvol Gastvrouw GaultMillau 2014

Vijf talentvolle gastvrouwen en gastheren maakten kans op de titel Belofte van het Jaar 2014 van culinaire gids GaultMillau. Willemijn de Graaf-van Harn van Rijssel in Amsterdam hoorde tijdens de Dag van GaultMillau in de hoofdstad dat ze tot de beste was gekozen.

Serveerster

GaultMillau begint in het rapport met een tip: de benaming ‘serveerster’ bij Rijssel weghalen van haar social pagina. ‘Die benaming miskent totaal haar kwaliteiten als gastvrouw. Iemand met duidelijk veel plezier in haar werk. Open mind, een aanstekelijk enthousiasme en aandacht voor iedereen.’

Vijf genomineerden

Ook Casper Westerveld (Vinkeless, Amsterdam), Lea ten Brummelhuis (Merkelbach, Amsterdam), Joris de Rijk (Tout à Fait, Maastricht) en Lendl Mijnhijmer (Waterproef, Scheveningen) maakten kans op de award.

Showcase

De genomineerden namen onder andere deel aan een showcase, die maandag 7 oktober plaatsvond tijdens het Proefschrift Wijnconcours in NH Barbizon Palace in Amsterdam.

Jury

Tijdens die showcase werden zij beoordeeld door een jury, die bestond uit Ronald Opten (La Rive, Amsterdam), René Tabbers (De Treeswijkhoeve, Waalre), Sandra van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg), Edwin van de Goor (Seinpost, Scheveningen) en Roy Pelgrim (Cordial, Oss).

Reageer op dit artikel