nieuws

Bloemers nuchter onder verlies Bib Gourmand 2014

Restaurant

Bij huiskamerrestaurant Bloemers in Oeffelt reageert Susanne Eltink nuchter op het nieuws dat ze na zeven jaar de Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin kwijt zijn. De verschuivingen in de Bibs zijn op 4 november 2013 bekend gemaakt. ‘Het is vervelend maar we zijn er niet mee bezig.

Bloemers nuchter onder verlies Bib Gourmand 2014

Eltink is samen met chef-kok Maarten Bloemers eigenaar van Bloemers in Oeffelt. Ze hoort het nieuws van het verlies van de onderscheiding van Michelin voor een goede-prijskwaliteit van Misset Horeca. ‘Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig. Ons bedrijf is nog hetzelfde en er niets veranderd dus ik zou niet weten waarom we hem kwijt zijn.’ De menuprijs is nog steeds €35 voor driegangen, een van de voorwaarden voor een Bib.

Enige ster

Sinds 2006 was Bloemers in bezit van de Bib Gourmand. Op de vraag of haar zaak misschien nu een kanshebber is voor een ster reageert ze resoluut. ‘Ik ben hier de enige ster, de werkster. Ik zou het absoluut niet willen. Dan zouden verwachtingen te hoog zijn in ons restaurant. We willen gewoon gezelligheid hier. Misschien kan dat in een sterrestaurant ook maar het past niet bij ons.’
De mede-eigenaresse hecht niet zoveel waarde aan onderscheidingen van gidsen. ‘Je koopt er weinig voor. Het gaat erom dat de zaak vol is. In Nederland is de Bib niet erg bekend bij gasten. In het buitenland wel.’
Sinds de start van Bloemers in 2003 kwam de zaak niet alleen in de Michelin Gids terecht maar ook in de GaultMillau. (13 punten in de nieuwste uitgave en prijs-plezierteken). In 2011 won het restaurant de Geniet Koksbuis op de Culitop 2011 van De Gelderlander.

Bekijk hier het totale overzicht van de Bib Gourmands 2014
Bekijk hier het overzicht met de nieuwe Bib Gourmands 2014
Bekijk hier het overzicht met vervallen Bib Gourmands 2014

Reageer op dit artikel