nieuws

Hans van Wolde behoudt twee sterren: ‘Michelin toont ballen

Restaurant

Het nieuwe concept van Beluga Loves You behoudt ‘gewoon’ twee Michelinsterren. Dat is maandag 25 november bekend geworden. Het is vooral blijdschap die overheerst bij chef-kok Hans van Wolde: ‘Terecht toch? Michelin toont ballen!’.

Hans van Wolde behoudt twee sterren: ‘Michelin toont ballen

‘Ik ben zo ongelooflijk blij’, aldus Van Wolde’s eerste reactie. In oktober gooide hij het roer om en dat is nu beloond met het behoud van twee sterren. Op de vraag of blijdschap, verrassing of opluchting overheersen antwoord de sterrenchef resoluut: ‘Blijdschap. Het is ook terecht, want ik heb niks op kwaliteit ingeleverd, alleen wat aan de prijs gedaan. Door me mijn sterren te laten houden heeft Michelin ballen getoond.’

Roer om

Het behoud van de sterren ziet Van Wolde ook als een bevestiging. Ik heb het aangedurfd mijn roer om te gooien en zij hebben dat beloond.’ Michelin is daarbij niet over één nacht ijs gegaan: ‘Ik heb de laatste weken ontzettend veel controle gehad’, aldus Van Wolde. ‘Tot aan vorige week vrijdag aan toe. Toen waren er twee inspecteurs en die waren trouwens erg enthousiast.’

Vol

Volgens Van Wolde is het ook een teken aan de wand: ‘Voor de chefs onder het driesterrensegment, er moet daar iets veranderen. Ik heb zelf geen lege tafel meer gehad sinds ik met Beluga Loves You ben begonnen. En dat is precies wat ik Michelin voorhield: wil je een driesterrenzaak met drie volle tafels of een volle zaak op dit niveau.’
De Leest

Gevraagd naar zijn reactie over de derde Michelinster voor De Leest van Jacob Jan Boerma, reageert Van Wolde, zo mogelijk, nóg enthousiaster. ‘On-ge-loof-lijk bij! Soms kun je het iemand zó gunnen. Ik vind het meer dan terecht en gun het Jacob Jan van harte!’.

 

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel