nieuws

Michelin 2014: Derde ster voor De Leest

Restaurant

Nederland is met ingang van 25 november een nieuw driesterrenrestaurant rijker. In het Theater aan het Vrijthof in Maastricht is bekendgemaakt dat De Leest in Vaassen een derde ster ontvangt. Dat gebeurde tijdens een presentatie in het bijzijn van pers en topchefs.

Michelin 2014: Derde ster voor De Leest

Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle krijgt gezelschap van nieuwkomer De Leest in Vaassen. Oud Sluis in Sluis sluit aan het einde van 2013 haar deuren en is daarom de driesterrenstatus kwijt.

Nieuwe tweesterren

Naast de nieuwe driesterrenzaak krijgt Nederland er drie nieuwe tweesterrenrestaurants bij. Dit zijn: Fred in Rotterdam, FG in Rotterdam (voorheen Ivy) en Bord’Eau in Amsterdam.
Beluga Loves You (voorheen Beluga) behoudt de twee sterren. Ron Blaauw restaurant in Amsterdam levert met zijn nieuwe concept Ron Gastrobar in Amterdam ook een ster in. in totaal zijn er nu negentien tweesterrenrestaurants.

Nieuwe eensterren

Michelin deelt in dit jaar aan negen nieuwe restaurants een ster uit in de gids van 2014. Bridges in Amsterdam, Ron Gastrobar in Amsterdam, Spetters in Breskens, Lucas Rive in Hoorn, ’t Raedhuys in Duiven, Tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo, Élevé in Leeuwarden (voorheen: Frouckje Staete, Rijperkerk), Wereldmuseum in Rotterdam en In de molen in Onderdendam.

Vervallen sterren

Naast Oud Sluis (verliest driesterren en sluit) en Ron Blaauw (verliest een ster) zijn er nog drie sterverliezers. Grand Restaurant Karel V in Utrecht verliest de ster. Eerder vertrok chef-kok Jeroen Robberegt hier. Sonoy in Emmeloord, welke afgelopen jaar zijn deuren sloot is ook zonder ster. Frouckje Staete in Ryptsjerk ging dicht en maakte een nieuwe start in Leeuwarden onder de naam Élevé.
Het aantal sterrenzaken is dit jaar 105. Dat zijn er vier meer dan in 2013.

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel