nieuws

Michelin 2014: droom komt uit voor In de Molen

Restaurant

In de Molen in het Groningse Onderdendam van Steven en Tanja Klein Nijenhuis is een klap op de culinaire kaart van Nederland gezet. Elf maanden na de opening krijgen ze op 25 november in de Michelin-gids van 2014 een ster. ‘We zijn dolblij.

Michelin 2014: droom komt uit voor In de Molen

Het is een ‘gekkenhuis’ als Misset Horeca Steven Klein Nijenhuis van In de Molen uit Onderdendam aan de lijn krijgt. De lokale pers staat al te wachten om interviews af te nemen en de telefoon rinkelt voortdurend op de achtergrond. De chef is op zijn vrije dag in de auto gestapt om naar zijn zaak te rijden. ‘Bel me zo maar even terug, ik zit net in de auto en ik wil geen bekeuring krijgen op deze mooie dag’, krijgen we in eerste instantie te horen als we hem mobiel bellen.

Droom

Op Twitter heeft de nieuwbakken sterchef al laten weten: ‘Super blij en trots zijn we met onze ster. Een droom die uitkomt.’ Klein Nijenhuis zat thuis op de bank toen hij een oud-collega, Jan Smink, aan de lijn kreeg met het mooie nieuws. ‘We zijn dolblij. Het is wel onverwacht. We zijn pas sinds begin januari bezig. Michelin is hier langs geweest en ze hebben me wel naar mijn ambities gevraagd. Ik heb toen gezegd: ik wil wel een keer een ster. Maar dat dat zo snel zou gaan, had ik nooit gedacht.’

Geen kaart

Opvallend is dat In de Molen geen kaart heeft maar met menu’s werkt. ‘Daar houd Michelin niet zo van maar dat is mijn concept. We zijn bovendien goedkoop. Drie gangen kosten €39,50. ‘ Gasten kunnen kiezen uit drie, vier, vijf of zes gangen.
Klein Nijenhuis (35) is geen onbekende in de gastronomische wereld. Hij werkte voor Herberg in de valk in Middelstum, Landgoed Lauswolt en Onder de Linden in Aduard.

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel