nieuws

Richard van Oostenbrugge: tweede ster voor Bord’eau ‘snel

Restaurant

Bord’eau in Amsterdam heeft maandag 25 november van Michelin haar tweede ster gekregen. Vorig jaar kreeg het restaurant van Hotel de l’Europe in Amsterdam onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge haar eerste ster. ‘We gaan fantastisch snel. Geweldig!’ is de eerste reactie van Oostenbrugge.

Richard van Oostenbrugge: tweede ster voor Bord’eau ‘snel

‘Ongelooflijk. We zijn pas net begonnen. Dit is geweldig. We zaten helemaal achter in de zaal. We hadden dit echt niet verwacht. Ik kan eigenlijk niet meer zeggen dan tsjonge wat gaat dit snel. Meer kan ik nu echt even niet uitbrengen. Ik sta nog steeds te trillen op mijn benen. Ik leef nog in een roes.’

‘Niet normaal. Het gaat zo snel allemaal. Ongelooflijk snel. We gaan nu keihard knallen. We gaan echt voor de top. We blijven er voor knokken. We gaan zo eerst naar Amsterdam om een feestje te vieren met het team.

Van Oostenbrugge spreekt met Misset Horeca nog op het podium van het Vrijthof in Maastricht. Hij heeft zojuist gehoord dat Bord’eau is beloond met een tweede ster. Hij heeft een Magnum-fles champagne in de hand. De kersverse tweesterrenchef bedankt zijn team en op de vraag hoe je het presteert: vorig jaar de eerste ster, nu de tweede: ‘niet snel tevreden zijn. Elke dag op je beste presteren. We hebben nog heel veel waar we aan moeten werken. Het klinkt gek, maar we kunnen echt nog veel dingen verbeteren. We gaan nog beter ons best doen. Dit is nog maar het begin.’

Vorige maand werd Richard van Oostenbrugge door Gault Millau benoemd tot chef van het Jaar.

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel