nieuws

Jopen brouwt speciaalbier voor Librije***

Restaurant

Jopen Bierbrouwerij in Haarlem heeft samen met het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije een speciaalbier ontwikkeld dat beide horecabedrijven gaan schenken in de Jopenkerk en Restaurant De Librije.

Jopen brouwt speciaalbier voor Librije***

Het bier zal niet alleen een genietbier zijn om zomaar te drinken, maar is volgens de makers ook goed inpasbaar als begeleider van spijzen. Onder de naam Librije’s Bier zal het zowel in het Zwolse restaurant als in de Jopenkerk in Haarlem worden verkocht. De Jopenkerk is het horecabedrijf dat verbonden is aan de gelijknamige brouwerij. Het staat op de 43e plaats in de Café Top 100.

Karaktervol

De Haarlemse brouwer kwam tot het nieuwe bier in samenspraak met Jonnie en Thérèse Boer van het Zwolse driesterrenrestaurant. Het is volgens beiden een karaktervol romig bier met een hoog alcoholpercentage. ‘Het ligt vol in de mond en weerspiegelt vakmanschap en de liefde voor speciaalbier.’

Kruidenbuiltje

Librije’s bier is roodbruin tot kastanjebruin van kleur, helder met beige kleurig schuim is afgevuld in excentriek zwart gespoten champagneflessen en voorzien van het Librije kruidenbuiltje en het jaar van uitgifte. Het bestaat uit ingrediënten als gagel, jeneverbes, chilipeper en trekdrop. Donkere karamel moutsoorten geven het bier body en een zacht licht zoetige smaak met herkenbare duidelijke tonen van karamel, zoethout en drop. De nasmaak doet sterk denken aan rozijnen, salmiak en sinaasappel, terwijl de geur van rood fruit, zoethout en karamel overheerst.
Naast beide horecabedrijven, wordt het bier verkocht in de webshop van Librije’s Winkel.

Reageer op dit artikel