nieuws

Restaurant Johannes nieuw in Amsterdam

Restaurant

Op de plaats waar tot voor kort het bekende Amsterdamse restaurant Zuid Zeeland van voormalig KHN-voorman Gijsbert Bianchi zat, zit nu restaurant Johannes. Het restaurant wil zich gaan meten met de beste restaurants van Amsterdam.

Restaurant Johannes nieuw in Amsterdam

Chef-kok Arne Russchen en Tommy den Hartog vormen het hart van restaurant Johannes en presenteren gerechten op Franse leest geschoeid, maar met een moderne twist. Hun belangrijkste bron van inspiratie: de beste producten van het seizoen. Russchen werkte eerder voor de Vrienden van Jacob en Vinkeles. Den Hartog was werkzaam bij Vinkeles.

Uniek is volgens eigen zeggen  de wijze waarop het menu wordt samengesteld; in plaats van te werken met een vaste kaart, wordt bij Johannes elke twee weken een nieuw zesgangenmenu gepresenteerd, waarbij de chef en zijn team zich laten inspireren door de allerbeste producten van het seizoen.

‘Johannes heeft de ambitie een echte topzaak te zijn, waar de gast een onvergetelijke, culinaire avond te wachten staat. De prachtige locatie, waar de Leidsegracht uitkomt in de Herengracht, onderstreept die ambitie’, aldus de initiatiefnemers.

Op het adres zat tot halverwege afgelopen jaar restaurant Zuid Zeeland. Dit restaurant ging failliet. Zuid Zeeland was onder meer bekend van Gijsbert Bianchi, de man die jarenlang sectorvoorzitter Restaurants was bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Reageer op dit artikel