nieuws

Weinig vegetarische snacks in pretparken

Restaurant

Vegetariërs komen er in pretparken bekaaid vanaf als ze willen snacken. Als er uitdrukkelijk om wordt gevraagd, zijn vegetarische gerechten voorhanden. Bij sommige pretparken moeten mensen die geen vlees eten het echter doen met een broodje kaas, omelet of kaassoufflé. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier bij de tien grootste Nederlandse pretparken.

Weinig vegetarische snacks in pretparken

Walibi, Toverland, Slagharen, Hellendoorn en Drouwenerzand hadden vegetarische gerechten als er om werd gevraagd, zo blijkt uit het onderzoek.

Bij Julianatoren, Drievliet en Plopsaland werd een broodje kaas of omelet als vegetarisch alternatief aangeboden.

Efteling

Bij de Efteling en Duinrell wordt wel rekening gehouden met mensen die geen vlees eten. Vegetarische opties worden in de restaurants apart aangegeven.

Onderzoek

Voor het onderzoek werd de tien grootste pretparken van Nederland gevraagd een enquête in te vullen over de horeca in hun park.

Alleen de Efteling, Duinrell, Walibi en Hellendoorn gaven hier gehoor aan. De andere parken – Julianatoren, Drievliet, Plopsaland, Toverland, Slagharen en Drouwenerzand – zijn bezocht door onderzoekers.

Wakker Dier

Er werd ook gekeken naar het gebruik van diervriendelijk vlees, bijvoorbeeld met een of meer Beter Leven-sterren.

Uit het onderzoek blijkt dat geen enkel pretpark helemaal verantwoord is. Duinrell scoort het beste, maar ook hier ziet Wakker Dier nog veel verbeterpunten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel