nieuws

Apart gevoel over terugkeer Bib bij De Stadstuin in Breda

Restaurant

Eigenaar Adri Crezee van De Stadstuin in Breda heeft naast blijdschap een ‘apart gevoel’ over de terugkeer van de Bib Gourmand van Michelin na een afwezigheid van vijf jaar.

Apart gevoel over terugkeer Bib bij De Stadstuin in Breda
Website De Stadstuin

‘Het is fantastisch om hem terug te hebben’, is de eerste reactie van Adri Crezee op het feit dat zijn restaurant De Stadstuin in Breda, weer bij de adressen van de Bib Gourmands in de Benelux 2015 staat. Toch geeft het ook een ‘apart gevoel’. Daarbij refereert de eigenaar aan het feit dat hij al achttien jaar bezig is en in 2007 de Bib verloor na een paar jaar. ‘In die tijd dat we hem niet hadden, is de naamsbekendheid van de Bib toegenomen, daarom is het apart om hem nu terug te hebben.’

Zekerheid

De eigenaar van het Bredase restaurant weet de aanduiding van Michelin voor een goede-prijskwaliteitverhouding op waarde te schatten. ‘Het is voor mij erkenning, maar voor de consument geeft het zekerheid bij het zoeken van een goed eetadres in een onbekende stad.’
Bij De Stadstuin waren alle voorwaarden voor een Bib aanwezig. ‘We zijn een klein restaurant met 40 couverts en een persoonlijke benadering, waar je voor €60 een avondje uit gaat en een driegangenkeuzemenu kunt bestellen. Dat hoort bij een Bib Gourmand.’

Patisseriewinkel

Het afgelopen jaar was Crezee niet echt bezig met de onderscheiding van Michelin. ‘We hebben een nieuwe zaak erbij geopend: patisseriewinkel De Madeleine. Verder is de sous-chef, Thomas van Voort, bevorderd tot chef-kok.’

Reageer op dit artikel