nieuws

Ruimte voor 65 Cubanita’s in Nederland

Restaurant

Roland Hogenelst, directeur en mede-eigenaar van La Cubanita, schat dat er in Nederland ruimte is voor maximaal 65 zaken van dit laagdrempelige eetconcept.

Ruimte voor 65 Cubanita’s in Nederland

Begin dit jaar stond de teller op 32 La Cubanita-zaken. Inmiddels zijn er 37 en gaan er nog drie open voor het einde van het jaar. Voor volgend jaar is 50 zaken het streefgetal. Eerder gaf Hogenelst in Misset Horeca aan over vijf jaar naar 250 vestigingen te streven in Nederland, met vijf formules.

100.00 gasten

In een interview in Misset Horeca van 29 november 2014 laat Hogenelst weten dat het opstarten van een Cubanita  €150.000 kost. Daarmee haalt de formule acht tot negen ton omzet per zaak per jaar. ‘We gaan uit van 100.000 gasten in het verzorgingsgebied. In Nederland is daarom ruimte voor maximaal 65 Cubanita’s. ‘

Bregje

Om het risico te spreiden en niet afhankelijk te zijn van een formule, heeft Hogenelst samen met Serge Borsboom en Arjan Huegen een nieuw concept gelanceerd: Proeflokaal Bregje. De eerste companystore zit in Den Haag. In oktober is een franchisenemer van La Cubanita in Almere in een naastgelegen pand een Bregje gestart. Bij deze formule met een Frans-Nederlandse keuken is de prijsstelling eveneens scherp: drie gangen voor €12,50 en op donderdag, vrijdag en zaterdag voor €14,50.

Grootste stijger

In de Top 100 van grootste merken en bedrijven van Misset Horeca die dit voorjaar verscheen, staat La Cubanita op de 58e plek met €17,9 miljoen omzet over 2013. Daarmee was dit bedrijf de grootste stijger qua omzet: zo’n 80 procent ten opzichte van een jaar eerder. Hogenelst bedacht het concept in 1999 samen met zijn compagnon Serge Borsboom.

Reageer op dit artikel