nieuws

Brownies & Downies opent eerste lunchcafé in België

Restaurant

Broodjesketen Brownies & Downies opent in november haar eerste lunchcafé in België. In het centrum van Turnhout krijgt opent dan de Nederlandse lunchzaak waar mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking werken.

Brownies & Downies opent eerste lunchcafé in België

Na 24 vestigingnen in Nederland wordt de zaak in Turnhout de eerste in België. Franchiseonderneemster Olinte Ligtvoet heeft al enkele jaren ervaring met het werken met verstandelijk- en lichamelijk gehandicapten. Eerder werkte ze op een gesloten afdeling en als ambulant begeleidster met jongeren met autisme of met een verstandelijke beperking. ‘Maar ik wilde graag iets voor mezelf beginnen. Het concept van Brownies& Downies spreekt mij enorm aan.’

Ontwikkeling gehandicapten
Brownies & Downies opende in 2010 haar eerste lunchcafé in Veghel. Vijf jaar later zit de broodjesketen met 24 vestigingen door heel Nederland verspreid. Bij de lunchzaak wordt gekeken naar wat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking wel in plaats van niet kunnen, met als doel deze mensen verder te helpen in hun ontwikkeling.

Reageer op dit artikel