Jan Sobecki over sluiting Chapeau **: 'Nog prematuur, maar hoop emoties'

Jan Sobecki over sluiting Chapeau **: 'Nog prematuur, maar hoop emoties'

Tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal sluit haar deuren. Chef Jan Sobecki vertelt aan Misset Horeca dat hij er nog 'blanco' instaat. 'Het is nog wat prematuur allemaal, maar wat ik ga doen, nog geen idee.'

Na ruim twintig jaar sluit Chapeau** in Bloemendaal haar deuren per 1 augustus, meldt het Stan Huygens Journaal dinsdagmiddag. Chef-kok Jan Sobecki, chef van het jaar 2015, hoorde vanochtend het nieuws. Hij reageert verbaasd dat het nieuws nu al naar buiten komt. 'We zouden het morgen naar buiten brengen, ik heb het vanochtend ook pas gehoord.'

Prematuur

Voor een uitgebreide reactie vindt de chef het daarom ook nog prematuur. 'Ik wist dat Ronald en Eshter (Voogel en De With, eigenaren, red.) op zoek waren naar opvolgers, maar het was wel een schok vanochtend. Er kwamen een hoop emoties bij kijken. Er gaat een hoop door je heen.'

Chef van het Jaar

Jan Sobecki kookte twee Michelinsterren voor Chapeau in Bloemendaal. Hij zei eerder tegen Misset Horeca: ‘Ik heb ervaring opgedaan in New York en Chicago, daar mijn smaakbibliotheek opgebouwd. Maar de verfijning heb in geleerd in Parijs, daar heb ik 2,5 jaar gewerkt.’ In november 2014 werd Sobecki door GaultMillau verkozen als Chef van het Jaar 2015.

Morgen een uitgebreid interview met Sobecki op MissetHoreca.nl.