nieuws

Jamie Oliver’s restaurant Fifteen Amsterdam failliet

Restaurant 3841

Restaurant Fifteen Amsterdam van Jamie Oliver is dinsdag failliet verklaard. Het bedrijf kon de hoge huur niet langer opbrengen. Alle leerlingen worden overgeplaatst naar andere restaurants.

Jamie Oliver’s restaurant Fifteen Amsterdam failliet

Fifteen Amsterdam had het faillissement zelf aangevraagd. Alle leerlingen van Fifteen Amsterdam worden overgeplaatst naar andere restaurants om hun opleiding af te ronden. ‘Er is gesproken met de verhuurder over een huurverlaging maar die onderhandelingen zijn op niets uitgelopen’, zegt medeoprichter en aandeelhouder Coen Alewijn van Fifteen Amsterdam.

Doorstart op nieuwe locatie

Het management van Fifteen Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid met het concept een doorstart te maken op een nieuwe locatie met lagere kosten voor onder meer de huur. Fifteen Amsterdam is de eerste franchise van Jamie Olivers Fifteen in Londen, dat de populaire tv-kok destijds zelf opende. In de restaurants van Oliver krijgen kansarme jongeren een opleiding tot kok.

Reageer op dit artikel