nieuws

Michelin België-Luxemburg 2017: Mosconi herovert 2e ster – De Karmeliet*** uit de lijst

Restaurant 3190

Michelin heeft haar gids voor 2017 voor België en Luxemburg uitgebracht. Het Luxemburgse Mosconi heroverde haar tweede ster en The Jane in Antwerpen, van Sergio Herman en Nick Bril behield beide sterren. De Karmeliet*** is uit de lijst, voor het eerst naar haar entree in 1984.

Michelin België-Luxemburg 2017: Mosconi herovert 2e ster – De Karmeliet*** uit de lijst

De tweede ster voor het Luxemburgse Mosconi betekent een herovering ervan door de Italiaanse chef Ilario Mosconi, die ‘m een aantal jaren geleden kwijtraakte. Volgens Michelin’s Michael Ellis heeft de chef ‘de inspecteurs verleid met zijn durf en zich opnieuw volledig toegelegd op zijn zaak.’ Naast een tweede ster voor het Mosconi was er ook ‘het afscheid’ van het Belgische toprestaurant De Karmeliet. Het Brugse driesterrenrestaurant stond al sinds 1984 in de gids, maar sloot in september dit jaar haar deuren. Hierdoor heeft België nu nog twee driesterrenzaken binnen haar landsgrenzen: Hof van het Hof van Cleve in Kruishouten van Peter Goossens en Hertog Jan in Zedelgem van Gert de Mangeleer.

143 ster(ren)zaken

De nieuwe tweede ster voor Mosconi betekent de enige nieuwe in België en Luxemburg. The Jane in Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril behoudt haar twee sterren, waardoor het aantal tweesterrenzaken in België-Luxemburg op 21 komt. 11 restaurants kregen een nieuwe ster, waardoor hun totaal op 120 komt. Het totaal aantal restaurants in België-Luxemburg met één of meerdere sterren is nu 143. Ook zijn er 179 restaurants met een Bib Gourmand.

Bekijk hieronder de complete lijst:

SELECTIE GM BELUX 2017

 

Reageer op dit artikel