nieuws

Restaurant Bentinck opent in voormalige stallen Amerongen

Restaurant 4180

Amerongen krijgt er in februari 2017 een nieuw restaurant bij. In de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen opent restaurant Bentinck, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt en waar groenten uit de eigen moestuin een belangrijke rol spelen. Een van de chefs is Tommy Janssen, die eerder sous-chef was bij De Burgemeester* in Linschoten.

Restaurant Bentinck opent in voormalige stallen Amerongen

Restaurant Bentinck is onderdeel van Buitenplaats Amerongen, een evenementenlocatie op de Utrechtse Heuvelrug. In de historische gebouwen rondom Kasteel Amerongen organiseert het bedrijf jaarlijks 350 particuliere en zakelijke evenementen op topniveau. Februari 2017 opent restaurant Bentinck de deuren in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen. De focus ligt op dagverse ingrediënten die in eigen keuken bereid worden, waarbij groenten uit de op de Buitenplaats gelegen moestuin een belangrijke rol innemen. Bentinck wordt gesitueerd in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, dat samen met andere historische gebouwen gelegen is op het landgoed rondom Kasteel Amerongen.

Gezond, regionaal en duurzaam

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: ‘Met Bentinck willen we gezonde voeding in een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de Utrechtse Heuvelrug brengen. We doen dat door op topniveau te koken met eerlijke producten en verfijnde smaken en door innovatieve presentaties. Zonder een vegetarisch restaurant te zijn, geven we veel aandacht aan smaakvolle groentebereidingen. Gezond, lekker, regionaal, duurzaam en wat minder vlees en vis zijn kernwaarden die bij Bentinck horen.’

Brigade met ster-ervaring

De brigade van Bentinck heeft veel ervaring opgedaan bij sterren- en toprestaurants. Swijnenburg: ‘We zijn blij dat we toppers als Tommy Janssen en Simon Verkerk als chef konden aantrekken. Tommy was sous-chef bij De Burgemeester* in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden* en Paul Sonnega van De Salentein in Nijkerk.’

Reageer op dit artikel