nieuws

World’s 50 Best Restaurants 2018 in Bilbao

Restaurant 2945

The World’s 50 Best Restaurants wordt in 2018 bekendgemaakt in Bilbao. Dat maakte de organisatie van Restaurant Magazine dinsdag 9 mei bekend. Precieze details worden later bekendgemaakt, maar Spanje is in juni 2018 gastheer.

World’s 50 Best Restaurants 2018 in Bilbao

De bekendmaking van The World’s 50 Best Restaurants 2018 in Bilbao, betekent een terugkeer naar Europa. Na dertien jaar Londen, was New York in 2016 gastheer, een jaar later gevolgd door Melbourne, Australië. De precieze details worden op een later tijdstip bekendgemaakt. De organisatie deelde dinsdag 9 mei alleen mee dat Bilbao in juni 2018 gastheer is en dat culinaire events die maand door heel Baskenland plaats zullen vinden.

Baskenland ruim vertegenwoordigd

World's 50 Best Restaurants

Unai Rementeria, president van de Baskische provincie Biskaje, waar Bilbao de hoofdstad van is, geflankeerd door topchefs Elena Arzak en Eneko Atxa.

Spanje is al jarenlang goed vertegenwoordigd in de World’s 50 Best Restaurants, en in de topgastronomie in z’n algemeen, met restaurants als El Celler de Can Roca en El Bulli. De Baskische regio is binnen Spanje zelf weer een uitschieter. Weinig plekken op de wereld hebben zoveel Michelinsterren op zo weinig vierkante meters en in de World’s 50 Best Restaurants bivakeren Baskische restaurants al jaren in de top, met onder meer: Azurmendi, Asedor Etxebari, Mugaritz, Martin Berasategui, Arzak en Nerua.

Lees ook: Misset Horca opbezoek bij Baskische topchef Elena Arzak

Culinair festijn door heel Bilbao

Met Bilbao als stralend middelpunt, zal heel Baskenland in juni 2018 in het teken staan van een keur van culinaire evenementen. Naast de awards-ceremonie zal er een exclusief chefs feast zijn voor de genomineerden in Bilbao en vinden er diverse festiviteiten plaats in San Sebastian, thuis van diverse toprestaurants en het Baskische Culinaire Centrum.

Lees ook: Alles over World’s 50 Best Restaurants

Nederland in Word’s 50 Best Restaurants

In de meest recente editie van The World’s 50 Best Restaurants staan twee Nederlandse chefs. Jonnie Boer staat met zijn De Librije op plek 34. Richard Ekkebus, van restaurant Amber in Hong Kong was in 2017 opnieuw de hoogstgenoteerde landgenoot, met een 24e plaats.

 

Reageer op dit artikel