nieuws

Pop-up-restaurant Vegetarische Slager in Den Haag

Restaurant 1633

De Vegetarische Slager opent komend voorjaar een pop-up-restaurant in Den Haag. Restaurant New York wordt tijdelijk omgevormd naar New Pork en ‘plantaardig vleesch’ zal het centrale thema vormen.’

Pop-up-restaurant Vegetarische Slager in Den Haag

Honderd jaar geleden, op 23 februari 1918, werd in Nederland een Nationaal Slachtverbod uitgevaardigd door de regering. Als terugblik hierop en vooruitblikkend op een eeuw waarin plantaardig vlees centraal zal staan, wordt restaurant New York in Den Haag door De Vegetarische Slager voor een dag getransformeerd tot pop-up restaurant New Pork.

Lees ook: Vervolg vegetarisch pop-up-restaurant

Ontwikkelteam Vegetarische Slager

Op het menu: het ‘nieuwe vleesch’, ofwel vegetarische en plantaardige waren waar door het ontwikkelteam van De Vegetarische Slager aan is gewerkt. Het pop-up restaurant zal officieel openen in het voorjaar van 2018 en wordt een van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar plantaardig vleesch het centrale thema vormt.

Lees ook: Vegetarische pop-up in Rotterdam

Historische mijlpalen

Vegetarische SlagerHet pop-up restaurant wordt een plek waar nieuwe ontwikkelingen worden gevierd en innovatie centraal staat, maar waar ook gerefereerd wordt aan historische mijlpalen. Het pand aan de Hooikade werd rond de introductie van het Slachtverbod gebouwd en was al bakermat van het vegetarisme, onder andere door vegetarisch restaurant De Dageraad, dat jarenlang op deze plek was gevestigd.

Reageer op dit artikel