nieuws

Soenil Bahadoer: pop-up restaurant in Mariakapel Den Bosch

Restaurant 4824

Soenil Bahadoer, chef en eigenaar van De Lindehof – twee Michelinsterren – in Nuenen is de eerste chef die pop-upt in Gast. Gast is een nieuw pop-up restaurant in de Mariakapel in Den Bosch. Diverse Brabantse chefs koken dit jaar tijdelijk in deze kerk.

Soenil Bahadoer: pop-up restaurant in Mariakapel Den Bosch

Soenil Bahadoer heeft het pop-up restaurant tot zijn beschikking van 16 tot 18 februari en op 1 maart. Gedurende het hele jaar koken er Brabantse chefs die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair.

De tweesterrenchef: ‘Koken aan het altaar van een voormalige kerk. Dat moet een speciaal gevoel geven. Binnenkort ga ik het ervaren. In Den Bosch werken ze hard aan de realisatie van een spectaculair pop-up restaurant. In een oude kerk dus. Een bijzondere locatie, een bijzonder evenement. De insteek is passie, strijd en volharding. Koken zoals Vincent van Gogh schilderde. Dat is de uitdaging. Gerechten waar de smaak vanaf spat. Ik heb er zin in.’

Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer mag namens de Brabantse chefs het spits afbijten; zijn eigen restaurant De Lindehof wordt momenteel ingrijpend gerenoveerd. De tweesterrenchef gaat in Gast niet hetzelfde serveren als bij De Lindehof. Hij kookt gedurende drie dagen volgens het thema ‘Soenil loves Vincent’ waarbij Vincent in dit geval staat voor Vincent van Gogh die ook een historie heeft in Nuenen. SoenilBahadoer_GastDenBosch

‘De insteek is de passie, de strijd en de volharding waarmee Vincent van Gogh zijn roeping als kunstenaar heeft gevolgd om zo de meester te worden die wij kennen. Soenil Bahadoer is als sterrenchef ook een meester in zijn vak, die zijn roeping met passie en toewijding volgt. De relatie zal centraal staan in zijn gerechten,’ aldus de organisatie van de pop-up.

Pop-up restaurant Gast Den Bosch

De all-in arrangementsprijs voor het diner met Soenil Bahadoer bedraagt 197,50 euro per persoon (welkomstdrankje, amuses, 5-gangen Van Gogh-menu, wijnarrangement, tafelwater, koffie/thee). Pop-up restaurant Gast is gevestigd in de Mariakapel van het voormalig Groot Ziekengasthuis, Burg. Loeffplein 70 E, ‘s-Hertogenbosch. Er is alleen nog plaats op de lunch zondag 18 februari.

Over Noord Brabant Culinair

In Noord-Brabant Culinair zijn de Brabants beste restaurants verenigd met als doel van elkaar te leren, elkaar te helpen en gezamenlijk met elkaar op te trekken. Samen willen ze Noord-Brabant als de Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culinair erfgoed behouden.

Enkele restaurants die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair zijn Noble, O&O, Zout en Citroen, Lef, De Zwaan, Sense, Cordial, By Pascal, Wollerich, Avant Garde van Groeninge, Karpendonkse Hoeve en de Treeswijkhoeve van Dick Middelweerd. Deze laatste chef laat weten nog geen concrete afspraken te hebben om te gaan koken bij Gast, maar hij acht de kans groot. ‘Ik ben lid van de club.’

Topchef Bahadoer: maximale opoffering, optimale toewijding

 

Reageer op dit artikel