nieuws

Zoomvliet Horecaopleiding wint Zilte bokaal

Restaurant 542

Sander Dijkeman, Harvey de Wit, Indy Akkermand en Martine Mesie van Zoomvliet College zijn op de Horecabeurs in Goes verkozen tot beste overall team en winnen daarmee de Zilte bokaal.

Zoomvliet Horecaopleiding wint Zilte bokaal

Naast de Zilte bokaal waren er nog meer prijzen te winnen. De prijs voor het beste keukenteam werd ook gewonnen door Zoomvliet. Het beste team bediening ging naar ROC Gilde Opleidingen uit Venlo, beste bier/wijn-spijscombinatie en cocktail ging naar Zoomvliet College en beste team ‘styling’ werd wederom gewonnen door het team van Zoomvliet. Daarnaast heeft de jury een juryprijs uitgereikt aan het team van Arcus College als aanmoediging voor hun prestatie en teamwork.

Viergangenmenu

De studenten van zeven verschillende mbo-instellingen uit Nederland en België gingen in teamverband de strijd aan met elkaar in de Zeelandhallen. Er werd keihard gestreden door de deelnemers. De studenten moesten met hun team een viergangenmenu bereiden en serveren voor de vakjuryleden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: gerookte kabeljauw lever, kingfish, zeewieren, Joviander ribeye en bruine krab.

Na een spannende strijd van vijf uur ging de vakjury in beraad om een winnaar te kiezen. Na stevig overleg werd Zoomvliet College uiteindelijk benoemd tot beste overall team keuken en bediening van het jaar en ontving uit handen van Armijn van Nierop (juryvoorzitter) de Zilte bokaal.

Food Lab Zeeland

De mbo-vakwedstrijden werden voor het vierde jaar op rij georganiseerd door Food Lab Zeeland. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.

Reageer op dit artikel