Freek van Noortwijk lanceert 'Met Freek, echt eten'

Freek van Noortwijk lanceert 'Met Freek, echt eten'

Freek van Noortwijk - mede-eigenaar en chefkok van The Breda Group - start een nieuw concept: 'Met Freek, écht eten. De keuken focust zich op gezonde, voedzame en eerlijke gerechten met producten van Nederlandse bodem. Op 12 november vindt de lancering plaats vanuit restaurant Guts.

Gezond, voedzaam en eerlijk Buiten, kokend op open vuur, met groente uit de moestuin. 'Echt eten', aldus Freek van Noortwijk.

'Gecreëerd met de smaken van het land dat je omringt en bereid tussen de elementen. En dit proef je terug als je thuis alleen, of straks weer in het gezelschap van vrienden en familie, geniet van eten dat herkenbaar en verdomd lekker is.'

De geboorte van zijn kind en de uitdagingen die het coronavirus met zich meebracht, zorgde volgens Freek Van Noortwijk voor 'een nieuwe realiteit die uitnodigt tot een nieuw evenwicht'.

De menukaart bestaat uit overwegend vegetarische gerechten, maar biedt ook mogelijkheden voor wie toch vis of vlees wil eten. Er is keuze uit soep, salade en maaltijden zoals bereidingen van knolselderij gepoft in zoutkorst, Noordzee schelvis met zilte groente en bospaddestoelen of gestoofde wangetjes van Baambrugs varken met wilde kruiden stamppot en mosterdjus.

Met Freek, Freek van Noortwijk

De eters met stevige trek kunnen dit nog aanvullen met een aantal bijgerechten en een dessert. De kaart zal wekelijks veranderen waarbij er vanzelfsprekend gewerkt wordt met producten die op dat moment in het seizoen zijn. Behalve eten biedt de menukaart ook een aantal 'gezonde sappen en verantwoorde drankjes'.